Milionarul sibian Ilie Carabulea se află în negocieri avansate cu mai mulți investitori care doresc să preia Carpatica Asig. Compania anunță că va fi recapitalizată în perioada următoare. Potrivit planului stabilit împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, Carpatica Asig ar fi trebuit să găsească, până astăzi, 15 decembrie, un investitor strategic.
În domeniul auto, frauda cu polițe de asigurare se ridică la zeci de milioane de euro. Asigurătorii spun că au început să controleze fenomenul cu ajutorul unor baze de date care cuprind informații despre milioane de automobile. ASF, pe de altă parte, arată ca asigurătorii nu fac suficiente eforturi pentru a duce până la capăt dosarele de fraudă și, mai mult, abuzează, uneori, de clauzele care definesc dauna totală.
Consorțiul care a efectuat lucrările la Magistrala 5 de metrou în zona Eroilor, afectată de surparea unei mari porțiuni de drum, precum și beneficiarul lucrărilor, Metrorex, dețin o asigurare de tip "all risks". Aceasta înseamnă că, dacă în final se stabliește că vina a aparținut constructorului, daunele provocate terților, cum ar fi Primariei Capitalei sau persoanelor ale căror locuințe au fost avariate, vor fi achitate de către grupul Generali. Potrivit surselor Profit.ro, acesta este emitentul poliței.
Asirom a revenit puternic în piață, în 2015, după ce timp de trei ani a preferat să adopte o strategie prudentă, mai ales în privința vânzărilor de RCA. Noul director al Asirom este un slovac care s-a remarcat și în trecut ca vânzător agresiv pe piața asigurărilor auto. O creștere semnificativă în cel de-al treilea trimestru al anului a avut și Euroins, aflată sub un plan de redresare financiară.
Cele nouă firme de asigurare autorizate să vândă polițe de răspundere civilă auto au subcsris, în primele nouă luni ale anului, prime de aproape 2,4 miliarde de lei, cu peste 15% mai mult decât în perioada similară din 2014.