Jumătate din veniturile practicienilor în insolvență provin din fondul de lichidare care plătește onorarii limitate la 3.000 de lei pe dosar în situațiile în care debitorul insolvent nu are disponibilități. În cazurile în care debitorul nu este solvabil nu există concurență prin preț.
Un proiect de regulament făcut public de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) impune noi criterii pentru evaluarea conducerii executive și a persoanelor care ocupă poziții-cheie în societățile supravegheate de instituție. Sunt introduse cerințe noi care țin nu numai de pregătirea universitară și profesională sau de experiența în domeniu, ci și de integritatea și performanțele în afaceri ale celor propuși.
Autoritatea de Supraveghere Financiară desfășoară un control la societatea City Insurance, au arătat, pentru Profit.ro, surse oficiale. Asigurătorul a înregistrat o creștere substanțială a petițiilor care reclamă întârzieri la plata daunelor și, în același timp, a acumulat datorii, inclusiv către Biroul Carte Verde.
Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să aibă, până la sfârșitul anului, o imagine clară asupra modalității în care asigurătorii stabilesc primele RCA, având în vedere că sunt deja anunțate modificări ale tarifelor. În acest sens, ASF va contracta mai mulți specialiști în domeniu și va demara controale la toate cele 9 societăți autorizate să vândă asigurarea obligatorie auto.
Tribunalul București a amânat, pentru 3 decembrie, luarea unei hotârâri în privința falimentului Astra Asigurări, companie cu aproape două milioane de clienți, solicitat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. În luna august, autoritatea a decis să ridice autorizația de funcționare a societății și să solicite falimentul.