Acțiunile europene încep săptămâna în scădere, pe fondul reducerii șanselor de a asista la o tăiere agresivă a dobânzilor în SUA

Acțiunile europene încep săptămâna în scădere, pe fondul reducerii șanselor de a asista la o tăiere agresivă a dobânzilor în SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 iul 2019

Acțiunile europene au început săptămâna în scădere, pe fondul diminuării șanselor de a asista, luna aceasta, la o tăiere agresivă de dobândă din partea Rezervei Federale a SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avansul din ultima perioadă al burselor globale a fost susținut, în mare parte, de așteptările de relaxare monetară din partea Fed și a Băncii Centrale Europene. Cel mai recent raport privind piața muncii din SUA a readus optimisul legat de evoluția locurilor de muncă și a economiei americane, ceea ce crește șansele Fed să acționeze mai puțin agresiv decât era estimat anterior.

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,18%, dar ROBOR la 6 luni a crescut CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,18%, dar ROBOR la 6 luni a crescut

"O reducere de 25 de puncte de bază este încă în cărți, dar raportul elimină șansele unei tăieri de 50 de puncte de bază. Raportul face ca dezbaterile privind reducerea dobânzilor să fie mai aprinse. Numărul de locuri de muncă calmează îngrijorările că piața muncii încetinește mai abrupt decât era estimat, dar tendința este de moderare", spune Ryan Sweet, director de cercetare pe politică monetară la Moody’s Analytics.

Indicele Stoxx 600 scade cu 0,07%. Bursa de la Paris scade cu 0,16%, cea de la Londra pierde 0,13%, iar cea de la Frankfurt este în coborâre cu 0,12%.

Acțiunile Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, scad cu 0,4% după ce, în debutul tranzacțiilor au urcat la maximul din luna mai. Banca a anunțat că va desființa 18.000 de locuri de muncă, într-o restructurare de 7,4 miliarde de euro. Planul de restructurare prevede o restrângere semnificativă a operațiunilor de investment banking.

În Asia, indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a pierdut 0,98%, iar indiceel bursei de al Shanghai a închis închis în scădere cu 2,58%.

Bursa americană este așteptată să deschidă în scădere, conform evoluției contractelor futures pe principalii indici.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
bursa
stoxx 600
deutsche bank
fed
dobanzi