Aramco, cea mai mare companie petrolieră din lume, a descoperit cinci noi zăcăminte de gaze naturale în Arabia Saudită

Aramco, cea mai mare companie petrolieră din lume, a descoperit cinci noi zăcăminte de gaze naturale în Arabia Saudită

Foto dreamstime.com

scris 28 feb 2022

Aramco, cea mai mare companie petrolieră din lume, a descoperit cinci noi zăcăminte de gaze naturale în Arabia Saudită.

Acestea pot produce peste 100 de milioane de metri cubi pe zi, în total, conform Bloomberg.

Recent, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a transferat 4% din acțiunile Saudi Aramco, în valoare de 80 de miliarde de dolari, către fondul suveran al regatului.

Acțiunile vor consolida poziția financiară puternică a Fondului de Investiții Publice (PIF) și ratingurile de creditare ridicate pe termen mediu, a spus prințul moștenitor.

România, în față cu un nou producător auto - Vrea să preia întregul parc industrial Tetarom V din Cluj CITEȘTE ȘI România, în față cu un nou producător auto - Vrea să preia întregul parc industrial Tetarom V din Cluj

Fondul este vehiculul ales de prinț pentru a transforma economia Arabia Saudită și a diversifica veniturile dincolo de cele obținute din vânzările de petrol.

Statul va rămâne cel mai mare acționar al Saudi Aramco după procesul de transfer, deoarece deține peste 94% din acțiunile companiei, se arată în comunicat.

Acțiunile Aramco au crescut cu puțin peste 4% în acest an, evaluând compania la 1.990 de miliarde de dolari, în urma celor mai valoroase companii din lume, Apple și Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudită
aramco