Averea lui Mark Zuckerberg a crescut cel mai mult într-o singură zi după revenirea fulminantă a Facebook

Averea lui Mark Zuckerberg a crescut cel mai mult într-o singură zi după revenirea fulminantă a Facebook
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 apr 2022

Aprecierea fulminantă a acțiunilor Meta joi a adăugat 11 miliarde de dolari la averea fondatorului Mark Zuckerberg, cea mai mare creștere într-o singură zi înregistrată de acesta până acum, potrivit Indexului Miliardarilor calculat de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, s-au apreciat cu 17,6%, cel mai mare câștig procentual din ultimii aproape 9 ani, după ce compania a raportat un profit trimestrial care a depășit estimările analiștilor și a anunțat creșterea numărului utilizatorilor Facebook peste proiecțiile inițiale.

Averea lui Zuckerberg, care deține o participație de aproximativ 13% la Meta, a crescut, pe hârtie, cu 11 miliarde de dolari în urma evoluției, până la 75,9 miliarde de dolari.

Unui trader german al Gazprom intrat sub controlul Berlinului i s-ar fi refuzat plata gazelor deși s-ar fi oferit să achite în ruble. Posibilă legătură cu România dacă Moscova face din asta o regulă CITEȘTE ȘI Unui trader german al Gazprom intrat sub controlul Berlinului i s-ar fi refuzat plata gazelor deși s-ar fi oferit să achite în ruble. Posibilă legătură cu România dacă Moscova face din asta o regulă

Zuckerberg a avansat 6 poziții în clasamentul miliardarilor lumii, până pe locul 12.

Chiar și după creșterea de joi, averea fondatorului Facebook rămâne cu aproape 50 de miliarde de dolari sub valoarea atinsă la începutul anului. Zuckerberg “a pierdut” 31 de miliarde de dolari din avere într-o singură zi la începutul lunii februarie, după ce Facebook a raportat prima scădere trimestrială a numărului de utilizatori, trimițând acțiunile în picaj.

Topul miliardarilor continuă să fie dominat de Elon Musk, cu o avere netă estimată la 252 miliarde de dolari, urmat de Jeff Bezos (169 miliarde dolari), Bernard Arnault (138 miliarde dolari) și Bill Gates (128 miliarde dolari).

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
facebook
meta platforms
avere zuckerberg
crestere actiuni