Cele mai scăzute dobânzi din istorie nu au stimulat creditarea în Polonia

Cele mai scăzute dobânzi din istorie nu au stimulat creditarea în Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2020

Decizia autorităților poloneze de a reduce dobânzile până la un nivel fără precedent, ca răspuns la pandemia de Covid-19, nu a stimulat creditarea, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele oficiale publicate marți arată că deși ratele dobânzilor au fost reduse la un minim istoric de 0,1%, ritmul anual de creștere a creditelor acordate gospodării în luna mai a atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani. De asemenea, creditele de consum și creditele acordate companiilor au înregistrat în luna mai cele mai importante scăderi de după 2015, respectiv 2009, scrie Agepres.

Doar o săptămână până la liberalizarea gazelor. ATENȚIE la contractele concurențiale trimise de furnizori. Studiu de caz - Engie. Companie: Este un contract standard. Avocat: Pot fi clauze abuzive! CITEȘTE ȘI Doar o săptămână până la liberalizarea gazelor. ATENȚIE la contractele concurențiale trimise de furnizori. Studiu de caz - Engie. Companie: Este un contract standard. Avocat: Pot fi clauze abuzive!

Potrivit analiștilor problema ține atât de ofertă cât și de cerere. Debitorii sunt mai prudenți având în vedere creșterea șomajului, a cazurilor de insolvență și riscul unui al doilea val de infecții cu coronavirus. La rândul lor, băncile văd cum profiturile lor scad iar riscurile de creditare se înmulțesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
dobanzi
creditare
polonia