Corecții pe Wall Street în ultima zi a lunii. S&P 500, pe cale să încheie cel mai slab semestru din ultimii 60 de ani. "Cea mai mare îngrijorare este stagflația. Spre asta se îndreaptă economia globală, băncile centrale nu vor putea face prea multe"

Corecții pe Wall Street în ultima zi a lunii. S&P 500, pe cale să încheie cel mai slab semestru din ultimii 60 de ani. "Cea mai mare îngrijorare este stagflația. Spre asta se îndreaptă economia globală, băncile centrale nu vor putea face prea multe"

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 iun 2022

Acțiunile de pe Wall Street se corectează joi, în linie cu bursele europene, pe fondul temerilor privind încetinirea economiei americane, alimentate de datele dezamăgitoare privind evoluția cheltuielilor de consum în ultima lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 17:45 (ora României), indicele S&P 500 se deprecia cu 1,7%, Dow Jones cobora cu 1,5%, iar Nasdaq Composite consemna un declin de 2,3%.

S&P 500 a pierdut peste 21% din valoare de la începutul anului, fiind pe cale să încheie primul semestru cu cel mai amplu declin pentru perioadă începând cu 1962, potrivit Bloomberg.

Bitcoin se îndreaptă spre cel mai slab trimestru din ultimii peste 10 ani. O serie de evenimente negative au speriat investitorii CITEȘTE ȘI Bitcoin se îndreaptă spre cel mai slab trimestru din ultimii peste 10 ani. O serie de evenimente negative au speriat investitorii

Cheltuielile de consum din SUA au scăzut, în mai, pentru prima dată în acest an, semn că economia ar putea sta pe o bază mai puțin solidă decât se estima.

"Cea mai mare îngrijorare în acest moment este stagflația. Spre asta se îndreaptă economia globală, cred traderii, iar băncile centrale nu vor putea face prea multe în această privință. Dacă vor strânge prea tare cureaua, acest lucru va afecta PIB, iar dacă o vor slăbi din nou, acest lucru nu va face decât să alimenteze și mai mult presiunile inflaționiste. În acest context, este greu de justificat cumpărarea de acțiuni și de aceea vedem cum nivelurile de susținere cedează continuu", a comentat Fawad Razaqzada, analist de piață la City Index și Forex.com.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 se deprecia cu 2% la ora menționată, cu scăderi pe toate marile burse: -2,57% pentru referința FTSE 100 de la Londra, -2,60% pentru DAX de la Frankfurt, -2,46% pentru CAC 40 de la Paris și -2,90% pentru indicele FTSE MIB de la Milano.

Principalii indici bursieri de la BVB erau în coborâre cu până la 0,85%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa sua
actiuni wall street
scaderi
recesiune
stagflatie