Cruise are deja planuri de revenire, dar mult mai conservator

Cruise are deja planuri de revenire, dar mult mai conservator
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2023

Cruise are deja planuri de revenire, dar într-un ritm mult mai conservator decât cel aplicat inițial.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania urmărește relansarea într-un singur oraș și se va concentra pe mașinile autonome Bolt, renunțând la dezvoltarea unui nou model, arată Bloomberg.

CEO-ul Cruise, divizia de robotaxiuri a General Motors, Kyle Vogt, a demisionat recent din companie, la o zi după ce și-a cerut scuze angajaților, în timp ce compania trece printr-o evaluare a siguranței flotei sale din SUA.

Vogt, în vârstă de 38 de ani, a oferit puține explicații, declarând pur și simplu ”Am demisionat din funcția mea”, într-un e-mail adresat personalului.

Tranzacție - Sea Container Services a ajuns la aproape 50% din Șantierul Naval Orșova CITEȘTE ȘI Tranzacție - Sea Container Services a ajuns la aproape 50% din Șantierul Naval Orșova

Acesta a fondat Cruise în 2013, iar decizia sa vine după săptămâni de tulburări la companie, care a trebuit să-și retragă toate vehiculele de la testarea în Statele Unite, pentru a efectua o evaluare a siguranței, după un accident din 2 octombrie care s-a încheiat cu un pieton târât de unul dintre taxiurile cu conducere autonomă.

O sursă familiarizată cu circumstanțele demisiei lui Vogt a declarat că Vogt a informat consiliul de administrație cu privire la decizia sa de a pleca duminică, după ce și-a cerut scuze personalului pentru problemele companiei, într-un e-mail de sâmbătă.

”În calitate de CEO, îmi asum responsabilitatea pentru situația în care se află Cruise astăzi. Nu există scuze și nu există nicio acoperire pentru ceea ce s-a întâmplat. Trebuie să ne dublăm siguranța, transparența și implicarea comunității”, a scris el în e-mail.

Necazurile Cruise sunt, de asemenea, un regres pentru o industrie dependentă de încrederea publicului și de cooperarea autorităților de reglementare.

Divizia GM a prezentat în ultimele luni planuri ambițioase de extindere în mai multe orașe, oferind curse complet autonome cu taxiul.

Demisia lui Vogt a venit după ce GM și consiliul de conducere al Cruise și-au sporit controlul asupra conducerii sale.

Consiliul Cruise s-a întâlnit pe 13 noiembrie și a doua zi l-a numit pe consilierul general al GM Craig Glidden ca director administrativ al Cruise.

Tranzacție: Americanii de la AIT Logistics, unul dintre principalii furnizori de soluții de logistică la nivel global, intră în România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Americanii de la AIT Logistics, unul dintre principalii furnizori de soluții de logistică la nivel global, intră în România

Consiliul a mai spus că va reține un expert terț în siguranță pentru a evalua operațiunile și cultura de siguranță.

CEO-ul GM, Mary Barra, a declarat într-un e-mail adresat angajaților că Glidden va servi drept copreședinte al Cruise împreună cu Mo Elshenawy, care va deveni și director de tehnologie.

”Continuăm să credem cu tărie în misiunea Cruise și în potențialul tehnologiei sale transformatoare, deoarece căutăm să facem transportul mai sigur, mai curat și mai accesibil”, a spus ea.

Fostul președinte al Tesla Jon McNeill, director GM din 2022, a fost numit vicepreședinte al consiliului de croazieră alături de Barra, care este președinte.

Cruise concurează cu compania Waymo a grupului Alphabet în implementarea vehiculelor autonome și a testat sute în mai multe orașe din SUA, în special în San Francisco.

În octombrie, Departamentul de Autovehicule din California a ordonat Cruise să-și scoată mașinile fără șofer de pe drumurile statului, numindu-le un risc pentru public și spunând că compania a denaturat siguranța tehnologiei sale.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a deschis în octombrie o investigație cu privire la riscurile pietonilor expuși la Cruise, iar consiliul Cruise a angajat firma de avocatură Quinn Emanuel pentru a revizui răspunsurile conducerii Cruise la autoritățile de reglementare, care investighează accidentul din 2 octombrie.

VIDEO Cum arată din avion cel mai nou nod rutier între 2 autostrăzi, de pe Autostrada Bucureștiului. Va fi deschis în doar câteva zile CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată din avion cel mai nou nod rutier între 2 autostrăzi, de pe Autostrada Bucureștiului. Va fi deschis în doar câteva zile

”Ultimii 10 ani au fost extraordinari și sunt recunoscător tuturor celor care au ajutat Cruise pe parcurs”, a scris Vogt în e-mailul său.

Într-o postare pe platforma de socializare X, la scurt timp după demisia sa, el a adăugat: ”Cruise este abia la început și cred că are un viitor mare în față”.

Barra le-a spus investitorilor că Cruise ar putea genera venituri de 50 de miliarde de dolari până în 2030. Compania a pierdut peste 700 de milioane de dolari în trimestrul al treilea al acestui an, din planurile sale de a extinde operațiunile în 15 orașe din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
cruise
general motors
robotaxiuri