Cultivatorii brazilieni de cafea vor putea cumpăra îngrășăminte și echipamente cu o criptomonedă garantată cu provizii

Cultivatorii brazilieni de cafea vor putea cumpăra îngrășăminte și echipamente cu o criptomonedă garantată cu provizii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 iul 2019

Cultivatorii brazilieni de cafea vor putea în curând să cumpere îngrășăminte și echipamente cu ajutorul unei criptomonede dedicate.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Minasul, una dintre marile cooperative cultivatori de cafea arabica din Brazilia, va lansa, în această lună, o monedă virtuală bazată pe tehnologia blockchain, scrie Bloomberg.

Fermierii vor putea folosi viitoarea monedă “coffeecoin” pentru plata îngrășămintelor și utilajelor, precum și pentru achiziția de alimente sau mașini, spune președintele Minasul, Jose Marcos Magalhaes.

Spania exclude să se împrumute pe 100 de ani, ca Austria. “Vom continua cu obligațiunile pe 50 de ani” CITEȘTE ȘI Spania exclude să se împrumute pe 100 de ani, ca Austria. “Vom continua cu obligațiunile pe 50 de ani”

Criptomoneda va putea fi dobândită inclusiv în contul recoltelor de cafea curente sau viitoare, schimburile între bunuri și monedele virtuale urmând să fie intermediate pe o platformă digitală, susținută de produse aflate în depozitele cooperativei.

Potrivit lui Magalhaes, membrii cooperativei vor putea garanta achizițiile de criptomende cu până la 30% din recolta curentă, 20% din următoarea recoltă și 10% din recolta pe anul 2020.

Acest tip de finanțare va reduce costurile pentru cooperative și producători, deoarece nu necesită înregistrarea prin intermediul unui birou notarial, a spus el.

Minasul, cu sediul în regiunea Minas Gerais, din sud-estul Braziliei, este una dintre cele mai mari cooperative de cultivatori de cafea arabica din țară. Brazilia este cel mai mare cultivator și exportator de cafea din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
minasul
criptomoneda garantata cafea
cafea arabica
cultivatori cafea
coffeecoin