Economia Germaniei a evitat la limită recesiunea tehnică, dar presiunile rămân: Nume grele de companii, prezente și în România, anunță concedieri

Economia Germaniei a evitat la limită recesiunea tehnică, dar presiunile rămân: Nume grele de companii, prezente și în România, anunță concedieri
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 nov 2019

Economia Germaniei a evitat la limită intrarea în recesiune tehnică în acest an, însă presiunile asupra industriei țării nu dau semne de atenuare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Daimler a anunțat că va elimina 10% din pozițiile de conducere la divizia sa Mercedes, ridicând la peste 80.000 numărul total de locuri de muncă pe care industria prelucrătoare se pregătește să le desființeze, scrie Bloomberg.

Companiile din Germania taie masiv din locurile de muncă, în condițiile în care puternica industrie auto locală se confruntă cu cerințele trecerii la mașinile electrice și cele fără șofer, iar producătorii de mașinării și roboți industriali sunt afectați de scăderea exporturilor și de disputele comerciale globale.

Olanda va reduce limita de viteză pe autostrăzi CITEȘTE ȘI Olanda va reduce limita de viteză pe autostrăzi

Reducerile de personal vor fi implementate gradual, uneori pe parcursul mai multor ani, grație legilor în vigoare din piața muncii și a acordurilor încheiate cu sindicatele, astfel că efectele nu vor fi imediat vizibile la nivelul economiei. Cu toate acestea, înrăutățirea perspectivelor pe piața muncii riscă să dea dureri de cap Guvernului de la Berlin. 

Pe lista companiilor care au anunțat disponibilizări în acest an, multe dintre ele în baza unor programe de plecări voluntare, se află nume grele din industria germană, printre care Volkswagen, Siemens, Leoni și Continental, dar și multinaționale cu o prezență importantă pe piața locală, precum Airbus, Michelin, sau Vestas.

Volkswagen, spre exemplu, a anunțat că va elimina 4.000 de poziții administrative în Germania, în cadrul unui program prin care vizează reducerea forței de muncă internațională cu până la 7.000 de angajați până în 2023.

De asemnea, conglomeratul industrial Siemens, prezent cu 4 fabrici în România, a anunțat că va concedia peste 13.000 de angajați la nivel global, iar Continental vizează eliminarea a nu mai puțin de 20.000 de locuri de muncă în următorii 10 ani, din care 7.000 în Germania.

Reduceri importante de personal au mai anunțat Thyssenkrupp – 6.000 de angajați la nivel internațional, din care 4.000 în Germania, Schaefller – 2.200 de angajați, majoritatea din Germania, Goodyear – 1.050 de angajați în Germania, Bosch – 2.840 de angajați în Germania, Airbus – 1.100 de angajați în Germania și BASF – 6.000 de angajați, din care jumătate în Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
industria prelucratoare germania
concedieri angajati
industria auto
siemens
daimler
volkswagen
disponibilizari