Daimler vrea să elimine peste 1.000 de posturi din managementul companiei

Daimler vrea să elimine peste 1.000 de posturi din managementul companiei
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 nov 2019

Daimler va elimina 1.100 de locuri de muncă din zona de management, echivalentul a aproximativ 10% din totalul managerilor din companie, potrivit unor informații neoficiale publicate de presa germană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul CEO al Daimler (Mercedes-Benz), Ola Kallenius, a decis să elimine peste 1.000 de funcții de conducere din companie, în cadrul procesului de reducere a costurilor, scrie Suddeutsche Zeitung, care citează o scrisoare trimisă angajaților de șeful consiliului angajaților, Michale Brecht, în care se vorbește despre „situația financiară proastă”. Liderii consiliului au anunțat salariații că se gândesc să negocieze o ofertă de plecare voluntară pentru anumiți angajați.

Daimler a semnat un pact cu sindicatele prin care sunt excluse concedierile în masă până în 2030. În acest context, liderii consiliului înțeleg necesitatea unor restructurări astfel încât să fie îmbunătățită situația financiară a companiei, inclusiv prin prisma costurilor cu trecerea la propulsia electrică. Cu toate acestea, sindicaliștii au exclus categoric propunerea managementului de reducere a costurilor prin anularea creșterilor de salarii programată anul viitor sau prin amânarea unor creșteri individuale de salarii.

FOTO SEAT face o mișcare neașteptată și intră pe piața scuterelor, dar direct cu un produs electric CITEȘTE ȘI FOTO SEAT face o mișcare neașteptată și intră pe piața scuterelor, dar direct cu un produs electric

Informațiile neoficiale mai arată că noul CEO, Ola Kallenius intenționează să prezinte noul plan de restructurare la Londra, în cadrul Capital Market Day, săptămâna viitoare, și la New York, într-o întâlnire cu investitorii.

Reprezentanții Daimler nu au făcut comentarii pe marginea informațiilor, dar au precizat că sunt în permanență într-un „dialog constructiv” cu sindicatele.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
reduceri locuri de munca mercedes
ola kallenius