Fondatorul Huawei vrea să transforme gigantul telecom într-o “armată de fier invincibilă” pentru a se lupta cu SUA. Plan masiv de reorganizare pregătit

Fondatorul Huawei vrea să transforme gigantul telecom într-o “armată de fier invincibilă” pentru a se lupta cu SUA. Plan masiv de reorganizare pregătit
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 aug 2019

Fondatorul și directorul general al Huawei, miliardarul chinez Ren Zhengfei, vrea să transforme gigantul telecom într-o redutabilă “armată de fier”, capabilă să reziste atacurilor din partea Washingtonului, pregătind în acest sens un plan masiv de reorganizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente pentru industria telecomunicațiilor și al doilea mare producător de smartphone-uri, a fost inclus de administrația Trump pe o listă neagră a entităților care nu pot face afaceri cu companii americane fără acordul guvernului, autoritățile americane citând motive de securitate națională.

Reprezentanții Huawei au respins în repetate rânduri acuzațiile privind slaba securitate a echipamentelor sale în fața unor eventuale accesări în scopuri de spionaj, spunând că acestea nu sunt mai puțin sigure comparativ cu echipamentele altor producători.

Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android CITEȘTE ȘI Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android

Potrivit unei note interne semnată de Ren și consultată de Bloomberg News, Huawei va lansa un amplu proces de reorganizare, menit să ajute grupul să supraviețuiască sancțiunilor impuse de SUA. Divizia de consumer business are în față “un marș lung și dureros”, arată Zhengfei, cu referire posibilă la retragerea istorică a armatei comuniste chineze.

“Trebuie să încheiem un proces de restructurare în condiții dure și dificile, creând o armată de fier invincibilă, care să ne ajute să obținem victoria. Este vital să finalizăm reorganizarea în trei până la cinci ani”, a precizat șeful Huawei.

Ren, în vârstă de 74 de ani, fost ofițer în Armata de Eliberare a Poporului, preferă să folosească un limbaj militar în afaceri. Șeful Huawei a vorbit în trecut despre o “retragere strategică” a grupului din anumite piețe în contextul restricțiilor impuse de SUA.

Potrivit documentului citat de Bloomberg, Ren a precizat că reorganizarea Huawei este necesară pentru a răspunde sancțiunilor americane, structurile considerate inutile sau redundante urmând să fie eliminate. Șeful Huawei nu a dat detalii în privința modului în care se va desfășura reorganizarea.

Deși nu este clar cum vor afecta sancțiunile efectivul de circa 190.000 de angajați la nivel global, Wall Street Journal a relatat recent că Huawei a declanșat deja concedieri în SUA.

Săptămâna trecută, grupul a prezentat oficial propriul sistem de operare pentru telefoane mobile, menit să înlocuiască actualul sistem Android furnizat de Google, dacă acesta nu va mai fi disponibil în contextul sancțiunilor americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
ren zhengfei
huawei
sanctiuni americane
armata de fier
echipamente telecomunicatii
reorganizare
restructurare