Germania pregătește un pachet de măsuri fiscale în valoare de circa 7 miliarde de euro, pentru a stimula economia aflată în impas

Germania pregătește un pachet de măsuri fiscale în valoare de circa 7 miliarde de euro, pentru a stimula economia aflată în impas
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 mar 2024
Coaliția de guvernare din Germania pregătește un pachet de măsuri în valoare de aproximativ 7 miliarde de euro pentru a încerca să scoată cea mai mare economie a Europei dintr-o criză prelungită, potrivit unor persoane familiare cu situația, citate de Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Guvernul cancelarului Olaf Scholz dorește ca pachetul de măsuri - care ar reduce povara fiscală asupra companiilor - să fie gata la timp pentru a obține aprobarea parlamentară înainte de vacanța de vară, au declarat sursele.
Înșelătoriile de tip \'\'Pig butchering\'\' au adus zeci de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Înșelătoriile de tip ''Pig butchering'' au adus zeci de miliarde de dolari

Valoarea totală a pachetului ar putea fi de aproximativ 7 miliarde de euro, a declarat una dintre persoane, subliniind însă că discuțiile se află încă într-un stadiu incipient și că suma ar putea fi modificată.

În timp ce alte economii majore se bucură de o expansiune relativ robustă, Germania este blocată de provocări, de la costurile ridicate ale energiei, expunerea la piața chineză în dificultate și tensiunile geopolitice declanșate de războiul din Ucraina.
 
Ministrul economiei, Robert Habeck, a anunțat luna trecută că guvernul și-a redus prognoza de creștere pentru acest an la doar 0,2% - o revenire mult mai modestă decât cea de 1,3% pe care o preconiza cu câteva luni înainte.
 
Anul trecut, guvernul a prezentat un pachet de măsuri menite să stimuleze economia, dar acesta a fost diminuat de către legislatorii regionali și este încă blocat în camera superioară a parlamentului. Comparativ cu un volum inițial de aproximativ 7 miliarde de euro, pachetul - care se concentrează pe întreprinderile mici și mijlocii - are acum o valoare de puțin peste 3 miliarde de euro. Camera superioară, sau Bundesrat, se reunește următoarea dată pe 22 martie.
viewscnt
Afla mai multe despre
germania
pib germania
pachet stimulare fiscala germania