GRAFIC Apple a pierdut aproape 200 miliarde dolari din capitalizare în două zile

GRAFIC Apple a pierdut aproape 200 miliarde dolari din capitalizare în două zile
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 sep 2023

Apple a pierdut aproape 200 de miliarde de dolari din valoarea de piață în doar două zile, pe fondul informațiilor că guvernul de la Beijing intenționează să extindă interdicția de utilizare a iPhone-urilor la agențiile susținute de guvern și la companiile de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile companiei din Cupertino, California, s-au depreciat cu 2,9% joi, extinzând la 6,4% declinul din ultimele două zile - echivalentul a 190 miliarde dolari din valoarea sa de piață, care a coborât la 2,77 trilioane dolari.

China intenționează să extindă interdicția de utilizare a iPhone-urilor la departamentele sensibile din cadrul agențiilor guvernamentale și la companiile de stat, un semn al provocărilor tot mai mari pentru Apple pe cea mai mare piață a sa externă și unul dintre centrele majore de producție globală, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

China vrea să interzică hainele care „rănesc sentimentele” altora. Legea prevede pedepse cu închisoarea sau amenzi consistente CITEȘTE ȘI China vrea să interzică hainele care „rănesc sentimentele” altora. Legea prevede pedepse cu închisoarea sau amenzi consistente

Mai multe agenții guvernamentale chineze au început să dea instrucțiuni personalului să nu-și aducă dispozitivele la serviciu, au declarat sursele menționate joi, aparent confirmând informațiile relatate de Wall Street Journal cu o zi înainte.

Apple este cea mai mare componentă a principalilor indici bursieri din SUA, declinul acțiunilor amplificând un val de vânzări mai ample pe Wall Street, declanșat, în parte, de problemele cu care se confruntă economia chineză.

Cea de-a doua mare economie a lumii și-a încetinit creșterea, pe fondul unei crize prelungite din piața imobiliară, evoluție de natură să afecteze cererea chineză pentru produse de la materii prime la electronice de consum. 

Investitorii s-au grăbit să renunțe la acțiunile companiilor din tehnologie, reducându-și deținerile la producătorii de cipuri, la giganții americani cu expunere pe China, precum și la companiile chinezești listate în SUA.

ULTIMA ORĂ SUA și UE lucrează la un acord care să pună capăt disputei comerciale dintre ele, dar să introducă noi tarife la importurile de oțel din China CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ SUA și UE lucrează la un acord care să pună capăt disputei comerciale dintre ele, dar să introducă noi tarife la importurile de oțel din China

Analistul Wamsi Mohan de la Bank of America observă că "momentul în care ar putea avea loc această interdicție este interesant", având în vedere lansarea celui mai recent flagship 5G al Huawei Technologies, alimentat de un procesor avansat fabricat în China.

Acțiunile Apple au coborât sub media mobilă pe 100 de zile

GRAFIC Apple a pierdut aproape 200 miliarde dolari din capitalizare în două zile

În cazul în care Beijingul va implementa interdicția la nivelul întregului sector public, blocada fără precedent ar putea afecta și alte companii americane de tehnologie care se bazează pe vânzările și producția din China.

Cu toate acestea, unii analiști, printre care Daniel Ives de la Wedbush Securities, consideră că efectul unei interdicții asupra iPhone "este mult exagerat", întrucât ar afecta mai puțin de 500.000 de dispozitive dintr-un total de aproximativ 45 de milioane de dispozitive pe care Apple este așteptată să le vândă în China în următoarele 12 luni.

"În ciuda zgomotului puternic, Apple a câștigat masiv cotă de piață în China”, potrivit acestuia.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
capitalizare apple
interdictie iphone china
scadere actiuni