Încrederea investitorilor în economia Germaniei - mai bună, dar sub așteptări

Încrederea investitorilor în economia Germaniei - mai bună, dar sub așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2024

Încrederea investitorilor în perspectivele economiei germane s-a îmbunătățit mai puțin decât se anticipa, sporind temerile privind redresarea celei mai mari economii europene, arată rezultatele uni studiu publicat de Institutul de cercetări economice ZEW, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Indicele ZEW privind încrederea în economie a urcat la 47,5 puncte în iunie (de la 47,1 puncte luna precedentă), în timp ce analiștii se așteptau la o creștere de până la 50 puncte. Totuși, este a 11-a lună de creștere consecutivă. Indicele ZEW privind situația actuală a scăzut ușor, în timp ce analiștii prognozau o creștere, arată Agerpres.

Londra redevine cea mai mare piață de capital din Europa CITEȘTE ȘI Londra redevine cea mai mare piață de capital din Europa

„Atât indicatorii privind încrederea investitorilor cât și cei privind situația actuală stagnează. Aceste evoluții trebuie interpretate în contextul în care indicatorul pentru zona euro se menține constant”, a apreciat președintele ZEW, Achim Wambach.

După doi ani în care aproape a stagnat, PIB-ul Germaniei a crescut peste așteptări la începutul acestui an și ar urma să continue gradual expansiunea. Dar există încă multe incertitudini iar industria încă nu s-a redresat.

Europenii negociază continuarea livrărilor de gaze printr-o importantă conductă care leagă Rusia de Ucraina CITEȘTE ȘI Europenii negociază continuarea livrărilor de gaze printr-o importantă conductă care leagă Rusia de Ucraina

Bundesbank se așteaptă la o creștere a economiei germane de 0,3% în 2024, de 1,1% în 2025 și de 1,4% în 2026.

Industria a fost punctul slab în ultimele luni, cererea globală slabă și ratele ridicate ale dobânzilor afectând activitatea. Dar încetinirea inflației și majorarea veniturilor gospodăriilor au sporit speranțele că redresarea va fi condusă de consum în următoarele luni.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
economie