Înregistrările de firme rusești în Turcia au explodat

Înregistrările de firme rusești în Turcia au explodat
scris 20 mar 2023

Cetățenii ruși au înregistrat peste 1.300 de firme în Turcia pe parcursul anului 2022, o creștere de 670% comparativ cu situația din 2021, potrivit unui raport realizat de centrul de reflexie The Economic Policy Research Foundation of Turkey, transmite Bloomberg.

Explozia numărului de noi companii cu parteneri ruși scoate în evidență atractivitatea Turciei ca destinație pentru banii rusești după izbucnirea războiului din Ucraina. Pe locul al doilea sunt firmele cu parteneri iranieni, scrie Agerpres.

DOCUMENT Explicațiile trimise de ASF către Parlament pentru cazul Euroins și ce pregătește pentru tarifele RCA CITEȘTE ȘI DOCUMENT Explicațiile trimise de ASF către Parlament pentru cazul Euroins și ce pregătește pentru tarifele RCA

Evoluția este similară cu cea înregistrată pe piața imobiliară din Turcia, unde rușii au reprezentat aproape un sfert din totalul cumpărătorilor de proprietăți imobiliare în 2022.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, nu s-a alăturat sancțiunilor occidentale impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei, ceea ce a făcut din Turcia o destinație atractivă pentru investitorii ruși care caută să se refugieze din calea sancțiunilor, inclusiv oligarhii care încearcă să evite posibilele sechestrări de active.

SUA și Uniunea Europeană au criticat legăturile crescute între Rusia și Turcia, apreciind că majorarea exporturilor din Turcia spre Rusia permite Moscovei să ocolească sancțiunile occidentale.

Totuși, ca urmare a presiunilor crescute venite din partea aliaților occidentali, Turcia s-a retras din sistemul rusesc de plăți Mir și a pus punct tranzitului bunurilor vizate de sancțiuni spre Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
firme
rusia
turcia