Lenovo estimează o redresare a vânzărilor de calculatoare personale în acest trimestru

Lenovo estimează o redresare a vânzărilor de calculatoare personale în acest trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2023

Lenovo Group Ltd are ca obiectiv creșterea vânzărilor de calculatoare personale în acest trimestru, după ce semnele unei îndelung așteptate redresări a ajutat grupul chinez să raporteze un declin al profitului mai redus decât se estima, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cel mai mare producător mondial de PC-uri se așteaptă la o cerere "mult mai bună" în China, a anunțat directorul general al Lenovo, Yang Yuanqing, anunță Agerpres.

Siemens Energy obține garanții de împrumut de 15 miliarde euro pentru a-și consolida finanțele CITEȘTE ȘI Siemens Energy obține garanții de împrumut de 15 miliarde euro pentru a-și consolida finanțele

Divizia Intelligent Devices Group, care include și dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile, a înregistrat scăderi ale profitului în fiecare trimestru de la începutul lui 2022. Cererea pentru servicii de inteligență artificială (AI) va stimula creșterea anul viitor, a declarat șeful Lenovo. Acesta a adăugat: "Investim foarte mulți bani în dispozitive optimizate AI. Anul viitor, vom vedea PC-uri AI și smartphone-uri AI. Aceste evoluții ar putea duce la o nouă rundă de înlocuire a calculatoarelor personale".

Lenovo a raportat o scădere a profitului net de 54% în trimestrul trei din 2023, la 249,2 milioane de dolari, în timp ce analiștii se așteptau la 224,9 milioane de dolari. Veniturile au scăzut cu 16%, la 14,41 miliarde de dolari, în linie cu estimările analiștilor. Este al cincilea declin trimestrial al veniturilor și a patra scădere trimestrială a profitului net, în condițiile în care anticipata redresare a economiei chineze este sub așteptări.

Anul acesta, acțiunile Lenovo au urcat cu aproape 50% după ce compania cu sediul în Beijing a introdus un model special de server pentru piața din China, unde o serie de firme locale dezvoltă servicii de inteligență artificiale, asemănătoare cu ChatGPT. Lenovo a precizat că dezvoltarea rapidă a aplicațiilor AI generează numeroase noi oportunități.

Conform firmei de cercetare de piață Canalys, în trimestrul trei din 2023 livrările globale de PC-uri au scăzut cu 7%, după un declin de peste 30% la finalul anului trecut, dar ritmul declinului a încetinit în 2023. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
calculatoare