Președintele Bundesbank: BCE este, probabil, aproape de finalul ciclului de majorări de dobânzi

Președintele  Bundesbank: BCE este, probabil, aproape de finalul ciclului de majorări de dobânzi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 mai 2023
Banca Centrală Europeană (BCE) este probabil aproape de ultima etapă a ciclului său istoric de majorare a ratelor dobânzilor, potrivit lui Joachim Nagel, membru al Consiliului guvernatorilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Deși creșterile costurilor de împrumut nu s-au încheiat, iar inflația CORE trebuie încă domolită, șeful Bundesbank a declarat că este foarte mulțumit de politica monetară a BCE.
eJobs România - cel mai bun an din istoria companiei. \ CITEȘTE ȘI eJobs România - cel mai bun an din istoria companiei. "Planuri foarte îndrăznețe din partea angajatorilor"

"Ne apropiem de ultima sută de metri, în sensul că ajungem în zona politicii monetare considerată restrictivă. Sunt încrezător că politica monetară își arată efectul", a declarat acesta la postul de radio Deutschlandfunk, citat de Bloomberg..

Observațiile lui Nagel se potrivesc cu opinia majorității economiștilor, care estimează că BCE va mai majora rata depozitelor de încă două ori, în iunie și iulie, lăsând-o la un nivel maxim de 3,75%. Rezerva Federală a deschis deja ușa pentru o pauză în ciclul său de majorări, dar trebuei menționat că a început înăsprirea înainte de oficialii de la Frankfurt.
 
Șeful Băncii Centrale a Greciei, Yannis Stournaras, a declarat miercuri că majorările de dobândă ale BCE se vor încheia în 2023. Martins Kazaks din Letonia a avertizat însă că majorările ar putea persista după luna iulie.
viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanda
dobanzi