Randamentele titlurilor americane de Trezorerie și dolarul au crescut după datele privind inflația

Randamentele titlurilor americane de Trezorerie  și dolarul au crescut după datele privind inflația
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 oct 2023
Randamentele titlurilor de Trezorerie din SUA au crescut, în condițiile în care ultimele date privind prețurile de consum au întărit speculațiile conform cărora Rezerva Federală nu declară încă victoria asupra inflației.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Randamentele la tilturile pe doi ani au urcat cu nouă puncte de bază, la 5,1%. Contractele swap legate de viitoarele decizii ale Fed privind ratele de dobândă au împins șansele unei noi creșteri cu un sfert de punct procentual, înapoi la aproximativ 50%, de la aproape de 30% miercuri.
GALERIE FOTO Miting de solidaritate cu Israelul în București: „Poporul evreu trăiește!” CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Miting de solidaritate cu Israelul în București: „Poporul evreu trăiește!”

Prețurile de consum din SUA au crescut cu un ritm anual de 3,7% în septembrie, egalând ritmul din august, în condițiile în care costurile pentru locuințe și alte servicii au crescut. Analiștii anticipau o încetinire a inflației. Indicele principal al prețurilor de consum a crescut cu 0,4% în septembrie față de luna precedentă, după o creștere de 0,6% în august. Economiștii se așteptau ca prețurile să crească cu 0,3% în septembrie și ca ritmul anual să încetinească la 3,6% de la 3,7%. 

"În ceea ce privește modul în care acest lucru va afecta ratele dobânzilor, în acest moment accentul cade pe menținerea dobânzilor la un nivel ridicat pentru mai mult timp, indiferent care a fi acest nivel. Indiferent dacă Fed optează sau nu pentru majorări, este puțin probabil să vedem ratele scăzând sub nivelul la care se află acum, atât timp cât dragonul inflației se dovedește dificil de ucis", spune Richard Flynn, director general la Charles Schwab UK, citat de Bloomberg.
 
Dolarul a crescut la rândul său față de principalele valute. Indicele dolarului, care surprinde evoluția față de 6 valute relevante, a crescut cu 0,66%, la 106,33 puncte.
viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie sua
inflatie
titluri trezorerie
dolari
dobanzi
fed