Tencent pierde 66 miliarde dolari din capitalizare după anunțul privind interzicerea aplicației WeChat în SUA

Tencent pierde 66 miliarde dolari din capitalizare după anunțul privind interzicerea aplicației WeChat în SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 aug 2020

Gigantul chinez din tehnologie Tencent Holdings a pierdut 66 de miliarde de dolari din valoarea de piață în primele două zile de la anunțul privind interzicerea aplicației sale WeChat în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat, joi seara, un decret prin care interzice aplicația de mesagerie și plăți electronice WeChat în SUA în termen de 45 de zile, un ordin similar fiind anunțat și în cazul aplicației de video-sharing TikTok, deținută de grupul chinez ByteDance.

În ambele cazuri, Trump a invocat presupuse amenințări la adresa securității naționale a SUA.

Milioane de utilizatori ai aplicației de mesagerie WeChat se tem că interdicția anunțată de Donald Trump le va tăia legătura cu familiile și prietenii din China CITEȘTE ȘI Milioane de utilizatori ai aplicației de mesagerie WeChat se tem că interdicția anunțată de Donald Trump le va tăia legătura cu familiile și prietenii din China

Acțiunile Tencent s-au depreciat cu 4,83% în tranzacțiile de luni, după un declin de peste 5% vineri, scrie Bloomberg. Picajul din ultimele două zile a șters aproximativ 66 miliarde de dolari din capitalizarea companiei, care se ridică în prezent la 620,6 miliarde de dolari.

Tencent este cea mai valoroasă companie asiatică și una dintre cele mai mari din lume. Proprietarul eMag, grupul sud-african Naspers, este principalul acționar al companiei, cu o participație de circa 31%.

La rândul său, holdingul asiatic deține acțiuni la peste 600 de companii, majoritatea din Asia, dar și din Europa și SUA. Recent, Tencent a participat, alături de alți investitori, la o rundă de finanțare de 225 milioane de dolari acordată UiPath, primul unicorn fondat de antreprenori români.

Tencent pierde 66 miliarde dolari din capitalizare după anunțul privind interzicerea aplicației WeChat în SUA

viewscnt
Afla mai multe despre
tencent
capitalizare
wechat interzis sua
aplicatia wechat
donald trump
tiktok
naspers