Tranzacție gigant în industria plăților electronice: Global Payments, prezent și în România ca partener al BCR, semnează preluarea Total System pentru 21,5 miliarde dolari

Tranzacție gigant în industria plăților electronice: Global Payments, prezent și în România ca partener al BCR, semnează preluarea Total System pentru 21,5 miliarde dolari
scris 29 mai 2019

Furnizorul american de soluții și tehnologie de plată Global Payments, prezent în România printr-un parteneriat cu Banca Comercială Română (BCR), a ajuns la un acord de cumpărare a Total System Services, într-una dintre cele mai mari tranzacții din industria plăților electronice din acest an.

Tranzacția, evaluată la 21,5 miliarde de dolari, a fost confirmată oficial de cele două părți Surse apropiate situației au declarat, în weekend, pentru Bloomberg, că cele două companii se apropie de semnarea unui acord de preluarea.

Tranzacția se va realiza exclusiv cu acțiuni, investitorii Total System urmând să primească 0,81 titluri Global Payment pentru fiecare acțiune comună pe care o dețin.

CEO-ul Global Payments, Jeff Sloan, va conduce compania rezultată în urma fuziunii, iar CEO-ul Total Syste, Troy Woods, va fi numit președinte al entității. Compania rezultată în urma combinării operațiunilor celor doi jucători va fi deținută în proporție de 52% de acționarii Global Payments, restul revenind investitorilor de la Total System.

Operatorul de servicii de televiziune cu plată Canal Plus intră în România CITEȘTE ȘI Operatorul de servicii de televiziune cu plată Canal Plus intră în România

Preluarea Total System marchează a treia mare  tranzacție din industria plăților electronice de la începutul anului. În martie, furnizorul american de tehnologie pentru companiile din sectorul financiar Fidelity National Information Services (FIS) a ajuns la un acord pentru preluarea procesatorului de plăți Worldpay pentru aproximativ 35 miliarde de dolari, cea mai mare tranzacție din industrie, la doar două luni după ce Fiserv și First Data Corp au agreat să fuzioneze, într-o operațiune ce evaluează First Data la 22 miliarde de dolari. Anterior, First Data și-a vândut operațiunile de emitere și procesare de carduri din România, Grecia, Croația, Cehia, Ungaria, Serbia și Slovacia către grupul italian SIA, în schimbul a circa 390 milioane de euro.

Global Payments, cu sediul central în Altanta, Georgia, este unul dintre cei mai mari furnizori de soluții și tehnologie de plată la nivel global, cu operațiuni în 30 de țări.

În România, compania operează prin intermediul unui parteneriat cu BCR. Parteneriatul a fost înciheiat în 2015 de grupul mamă austriac Erste și în alte țări europene, când Erste a vândut către Global Payment 51% din operațiunile de acceptare a plăților cu cardul la comercianți în România, Cehia și Slovacia, pentru 29,94 milioane de euro, creând un joint venture care să furnizeze serviciile de acceptare a plăților pentru comercianți din cele trei țări în care austriecii au subsidiare bancare.

La rândul său, Total System Services (TSYS) oferă servicii de emitere și procesare carduri clienților din peste 80 de țări. În Europa, compania este prezentă pe piețele din Germania, Marea Britanie, Olanda și Cipru.

viewscnt
Afla mai multe despre
global payments
total system services
plati
plati electronice
servicii plati
tranzactie plati