UBS Group și Credit Suisse se opun unei fuziuni forțate, deși autoritățile elvețiene iau în calcul o astfel de variantă

UBS Group și Credit Suisse se opun unei fuziuni forțate, deși autoritățile elvețiene iau în calcul o astfel de variantă

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 mar 2023
UBS Group și Credit Suisse se opun unei fuziuni forțate, chiar dacă discuțiile privind asociere orchestrată de guvern continuă, potrivit surselor Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
 
UBS ar prefera să se concentreze pe propria strategie și este reticentă în a-și asuma riscurile legate de Credit Suisse, au declarat persoanele respective. Rivalul său are nevoie de timp pentru a-și duce la bun sfârșit planul de reorganizare după ce a obținut un sprijin de lichiditate din partea băncii centrale.
Fondul G42 cumpără acțiuni ByteDance de peste 100 milioane dolari,la o evaluare de 220 miliarde dolari, sub cea inițială CITEȘTE ȘI Fondul G42 cumpără acțiuni ByteDance de peste 100 milioane dolari,la o evaluare de 220 miliarde dolari, sub cea inițială

Credit Suisse a calmat invesitorii după ce a obținut o linie de credit de 50 de miliarde de franci (54 de miliarde de dolari) de la Banca Națională a Elveției. Acest lucru a venit după ce creditorul elvețian a apelat la autorități pentru o demonstrație publică de susținere în urma unei prăbușiri fără precedent a acțiunilor.

În condițiile în care investitorii sunt neliniștiți după prăbușirea Silicon Valley Bank, comentariile celui mai mare acționar al Credit Suisse, care a declarat că nu este dispus să investească mai mult în bancă, au fost suficiente pentru a provoca miercuri îngrijorări majore. 
 
Atât UBS, cât și Credit Suisse consideră că o preluare este o măsură de ultimă instanță, având în vedere obstacolele semnificative ale unei astfel de tranzacții, spun sursele. Guvernul și creditorii analizează o întreagă gamă de scenarii și rămâne de văzut ce măsuri suplimentare vor fi luate dincolo de furnizarea de lichiditate.
 
Analiștii de la JPMorgan Chase & Co se numără printre cei care spun că este foarte probabil ca problemele Credit Suisse să se încheie cu preluarea acesteia, probabil de către UBS. O asociere cu rivalul său mai mare a fost, de asemenea, una dintre opțiunile aduse în discuție în dialogurile purtate recent între Credit Suisse și autoritățile elvețiene, au declarat la începutul acestei săptămâni surse apropiate situației.

Credit Suisse a fost nevoită să amâne publicarea raportului său anual de săptămâna trecută, după ce Comisia americană pentru burse și valori mobiliare a pus sub semnul întrebării declarațiile privind fluxurile de numerar din 2019 și 2020. Directorul general Ulrich Koerner încearcă să ducă la bun sfârșit o restructurare complexă în încercarea de a readuce banca la profitabilitate, un proces care riscă acum să se împotmolească, inclusiv din cauza problemelor cauzate de prăbușirea Silicon Valley Bank.

Ulterior, a doua bancă elvețiană ca mărime a anunțat că, în urma controalelor interne, a descoperit deficiențe importante în procedurile sale de raportare și control din ultimii doi ani.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
ubs
fuziune credit suisse ubs
vanzare credit suisse
bloomberg
fuziune banci
banci elvetiene
banca nationala a elvetiei
actiuni credit suisse