Italia analizează acordarea de garanții de stat băncilor pentru amânarea plății datoriilor de către firme și populație

Italia analizează acordarea de garanții de stat băncilor pentru amânarea plății datoriilor de către firme și populație
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2020

Guvernul de la Roma analizează acordarea de garanții de stat băncilor, pentru amânarea plății datoriilor de către firme și persoane fizice, pe fondul problemelor economice provocate de epidemia de coronavirus, una dintre cele mai grave din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Viceministrul Economiei Antonio Misiani a afirmat luni, într-un interviu acordat postului de radio Radio24 că guvernul discută măsura cu banca centrală a Italiei, scrie News.ro.

O astfel de măsură ar răspunde solicitărilor exprimate de băncile italiene, care se tem de o nouă creștere a împrumuturilor neperformante, în timp ce ies dintr-un lung proces de restructurare pentru a rezolva problemele provocate de crizele anterioare.

Confirmare. Carburanții s-au ieftinit, în cazul liderul pieței, OMV Petrom, chiar și cu 10 bani/l. Benzina se apropie de 4,8 lei/l CITEȘTE ȘI Confirmare. Carburanții s-au ieftinit, în cazul liderul pieței, OMV Petrom, chiar și cu 10 bani/l. Benzina se apropie de 4,8 lei/l

Organizația de lobby bancar ABI din Italia a cerut acordarea de garanții de stat și o amânare de 6-12 luni a aplicării unor reglementări mai stricte ale Uniunii Europene pentru împrumuturile problemă.

ABI a anunțat luni că bănci care reunesc 90% din activele bancare totale din Italia au oferă deja firmelor mici afectate de epidemie opțiunea de a îngheța rambursările sau de a prelungi termenele de maturitate a împrumuturilor acordate până pe 31 ianuarie.

Cu toate acestea, băncile nu își permit erodarea bufferelor de capital de costurile împrumuturilor, dacă aceste moratorii vor duce la creșterea creditelor neperformante din portofoliile lor, conform noilor reglementări ale UE.

Un oficial al Băncii Italiei a confirmat că are loc o colaborare strânsă cu Trezoreria, pentru a ajuta firmele afectate de criza provocată de noul virus, care, potrivit estimărilor, vor determina intrarea Italiei într-o nouă recesiune.

Guvernul Italiei ar urma să aprobe miercuri un pachet financiar de 7,5 miliarde de euro pentru compensarea impactului crizei.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
banci
datorii
plati