Microsoft a ajuns la un acord pentru tranzacția-gigant Activision Blizzard. Drepturile de streaming pentru jocuri, vândute către o companie prezentă și în România

Microsoft a ajuns la un acord pentru tranzacția-gigant Activision Blizzard. Drepturile de streaming pentru jocuri, vândute către o companie prezentă și în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 aug 2023
Microsoft a ajuns la un nou acord pentru preluarea Activision Blizzard, prin care incearca sa obtina undă verde din partea autorităților de reglementare britanice, care i-au respins propunerea inițială.

Astfel, Microsoft a agreat să cedeze drepturile de streaming pentru jocuri către Ubisoft, companie franceză prezentă și în România.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
Fondatorii ANG Luxury Properties propun un alt nivel de luxury prin Noam Mobili Design, câștigător al „Best Exclusive Italian Furniture Brand & Home Design”: apartamente mobilate la cheie CITEȘTE ȘI Fondatorii ANG Luxury Properties propun un alt nivel de luxury prin Noam Mobili Design, câștigător al „Best Exclusive Italian Furniture Brand & Home Design”: apartamente mobilate la cheie

Gigantul american din domeniul tehnologiei a propus pentru prima dată achiziția Activision, în valoare de 69 de miliarde de dolari, în ianuarie 2022, dar de atunci s-a confruntat cu provocări din partea autorităților de reglementare din SUA, Europa și Marea Britanie.

Acum, Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie a confirmat că a blocat tranzacția inițială. Cu toate acestea, a transmis că Microsoft și Activision au convenit asupra unui nou acord restructurat, pe care CMA îl va investiga acum, termenul limită pentru luarea unei decizii fiind 18 octombrie.
 
Conform acordului revizuit, Microsoft nu va achiziționa drepturile de cloud pentru jocurile existente ale Activision pentru PC și console sau pentru noile jocuri lansate de Activision în următorii 15 ani, a precizat CMA. În schimb, aceste drepturi vor fi cesionate către francezii de la Ubisoft Entertainment  înainte de achiziționarea Activision de către Microsoft, a adăugat CMA.
Ultimele date - Când va prelua PPC afacerea Enel din România, prin acord final CITEȘTE ȘI Ultimele date - Când va prelua PPC afacerea Enel din România, prin acord final Mai exact, în cazul în care acordul este aprobat, drepturile de streaming pentru toate noile jocuri Activision Blizzard pentru PC și console lansate în următorii 15 ani vor fi cedate către Ubisoft, drepturile respective fiind valabile pe termen nelimitat.
 
Ubisoft va putea să licențieze jocurile către o serie de alte plotforme de jocuri în cloud și să plătească Microsoft pentru drepturile asupra fiecărui joc printr-o "plată unică" și "o opțiune care să susțină stabilirea prețurilor".

Acțiunile Ubisoft au crescut cu peste 4% la începutul tranzacțiilor din Europa.

Divizia Ubisoft din România a fost lansată în octombrie 1992, aici fiind înființat primul studio de producție al Ubisoft din afara Franței.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
microsft
activision blizzard
ubisoft