Dezvoltatorul imobiliar GTC, preluat recent de un fond al Băncii Centrale a Ungariei, are un nou director general pentru România

Dezvoltatorul imobiliar GTC, preluat recent de un fond al Băncii Centrale a Ungariei, are un nou director general pentru România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 apr 2021

Dezvoltatorul imobiliar GTC, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața locală, l-a numit pe Ziv Gigi în funcția de director general pentru România. El va fi responsabil cu toate operațiunile GTC de pe piața românească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Până acum, GTC România era condus de Bogdan Jigman.

EMS Floor Group are un nou director general pentru România și Ungaria CITEȘTE ȘI EMS Floor Group are un nou director general pentru România și Ungaria

Ziv Gigi are o experiență de 15 ani pe piețele imobiliare din Europa Centrală și de Est, dezvoltând și gestionând proiecte de birouri și spații comerciale. Anterior, Ziv a ocupat funcția de de director financiar (CFO) al operațiunilor GTC din Bulgaria, România și Serbia. În trecut, Ziv a lucrat ca auditor pentru Ernst & Young Israel și ca director  financiar pentru un dezvoltator privat din Ungaria și Turcia.

Anul trecut, fondul de investiții Optimum Ventures Private Equity, deținut de Optima, administratorul fondurilor Băncii Naționale a Ungariei, a cumpărat participația majoritară, respectiv 61,49%, la dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Centre (GTC), controlat de gigantul american Lone Star.

GTC este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori din România. Compania a construit primele clădiri moderne de birouri din București, respectiv America House și Europe House, City Gate, mallurile Galleria Arad, Piatra Neamț, Suceva și Buzău, și ansamblurile rezidențiale Rose Garden și Felicity din București.

GTC fusese preluată în 2013 de fondul american Lone Star, care a impus vânzarea tuturor activelor neperformante. Astfel, rețeaua de patru malluri Galleria din Arad, Piatra Neamț, Suceava și Buzău, plus două terenuri destinate construcției de malluri Galleria în Bistrița și București au fost vândute cu circa 25 milioane euro, marcând pierderi de zeci de milioane de euro. Sub acest acționariat, GTC anunțase că se va concentra pe acumularea de clădiri de birouri. În acest context, compania a cumpărat clădirile de birouri Premium Plaza și Premium Point, din apropierea Pieței Victoriei, de la grupul bancar Volksbank  și clădirea Cascade Office Building de la Adval Properties (administratorii averii imobiliare a lui Dinu Patriciu). Totuși, principalul activ deținut de GTC în România rămâne complexul de birouri City Gate din Piața Presei Libere. 

Anul trecut, mai mulți jucători de pe piața imobiliară locală au transmis Profit.ro că GTC se pregătește să iasă de pe piața românească, pe care deține proprietăți evaluate la peste 200 milioane euro. Contactați de Profit.ro, reprezentanții GTC au declarat că nu există o strategie pentru vânzarea activelor din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
gtc
lone star
optiumul
ziv gigi