Salariile nete din sectorul bugetar se situează acum cu 6,7% peste cele din sectorul privat, după cum se poate vedea din datele Profit.ro, de mai jos. Acesta este cea mai redusă diferență de după 2015.
Indicele de încredere în economie s-a contractat pentru a treia lună la rând și a intrat în zona care semnalizează recesiunea. Se remarcă un declin puternic al încrederii consumatorilor.
Este cunoscut deja faptul că prețul automobilelor electrice este unul dintre criteriile pentru care clienții din Europa și SUA au decis să mai amâne, deocamdată, achiziția unei astfel de mașini. Acest lucru este valabil, însă, nu doar pentru mașinile noi, ci și pentru cele second-hand, care deja și-au creat propria piață în țările în care vânzările au atins volume consistente.
Economia României s-ar putea să fi înregistrat o ușoară scădere în trimestrul al doilea, a declarat premierul Ilie Bolojan. În primul trimestru, cel mai recent pentru care avem date de la Statistică, economia a stagnat față de trimestrul al patrulea din 2025 și a crescut anual cu doar 0,3%.
Guvernul suspendă 6 luni licitațiile finanțate din fonduri guvernamentale, pentru a stabili care sunt cu adevărat prioritățile, anunță premierul Ilie Bolojan.
Perioada de plafonare a adaosului comercial la alimente de bază a fost prelungită de Guvern până la 30 septembrie 2025, confirmănd informațiile anunțate anterior de Profit.ro.
Deficitul bugetar din primele cinci luni ale anului 2025 s-a situat la 64,23 miliarde lei, respectiv 3,39% din PIB față de deficitul de 60,10 miliarde lei, respectiv 3,41% din PIB aferent celor cinci luni ale anului 2024, a anunțat astăzi Ministerul Finanțelor. Informațiile publicate de Ministerul Finanțelor confirmă nivelul deficitului bugetar anunțat de Profit.ro, pe surse, în urmă cu peste două săptămâni.
Președintele american Donald Trump a declarat că Statele Unite au semnat un acord comercial cu China, dar nu a precizat despre ce este vorba, relatează Reuters.
România era în anul 2024 cel mai ieftin stat membru la categoria „Alimente și băuturi nealcoolice”, urmată de Slovacia și Polonia, iar la polul opus se află Luxemburg urmat de Danemarca, având cel mai ridicat nivel al prețurilor pentru această grupă de produse, arată datele Institutului Național de Statistică, citând datele Eurostat.
Educația financiară continuă să fie foarte scăzută în România. Mai bine de 60% dintre respondenți au scor de sub jumătate în ceea ce privește alfabetizarea financiară, necunoscând mai ales noțiunile legate de risc și randament. Deși sunt avizi după tehnologie, tinerii nu se pricep să se ferească de fraudele online tot mai extinse și au și cele mai puține noțiuni financiare.