România, a doua mare scădere a comerțului cu amănuntul din UE

România, a doua mare scădere a comerțului cu amănuntul din UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 iun 2020

România a avut, în aprilie, a doua mare scădere în ritm lunar a comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică, Eurostat. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Astfel, comerțul cu amănuntul în România s-a redus cu 22,3% față de martie. Cea mai mare scădere în rândul statelelor membre UE, de 25,1%, a fost îngregistrată în Malta.

La nivelul Uniunii Europene, declinul lunar a fost de 11,1%, iar în zona euro, de 11,7%.

Dacia Sandero, cel mai vândut model în Spania, în luna mai. Vânzările auto din Italia și Spania și-au revenit parțial CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, cel mai vândut model în Spania, în luna mai. Vânzările auto din Italia și Spania și-au revenit parțial

În ritm anual, comerțul cu amănuntul a înregistrat, în România, o scădere de 19,5%, declinul fiind mai accentuat decât cel înregistrat la nivelul UE, de 18%. La nivelul zonei euro, scăderea a fost de 19,6%.

România a avut însă, în ritm anual, scăderi mai mici decât state ca Franța (31,3%), Malta (24,8%), Slovenia (-22,6%), Portugalia (-22%), Spania (-29,8%), Croația (-24%) sau Bulgaria (-19,9%).

Volumul comerțului cu amănuntul este măsurat prin evoluția cifrei de afaceri în comerțul de retail, ajustată în funcție de evoluția prețurilor și efectele sezoniere.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert cu amanuntul
vanzari retail
eurostat
vanzari romania
retail
comert ue