Premierul Marcel Ciolacu l-a numit pe Horațiu-Remus Moldovan în funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în locul Valeriei Herdea.
TAROM anunță că a reușit să decoleze cu pasagerii săi, pe fundalul blackout-ului din aeroportul Barajas din Madrid, 150 de călători fiind în drum spre România. Multiple zboruri din zona afectată, fie au mari întărzieri, fie au fost anulate.
Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, este în negocieri avansate pentru preluarea combinatului Azomureș, într-un demers strategic care ar putea acoperi circa 60% din necesarul intern de fertilizanți, transmite ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Comisia Europeană a cerut României să dovedească necesitatea amânării închiderii termocentralelor pe cărbune ale Complexului Energetic Oltenia (CEO), pentru securitatea aprovizionării cu energie electrică a țării.
Restaurantul The View, amplasat pe faleza din municipiul Constanța, a fost închis temporar de echipele Comisariarului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJCP).
Noi imagini sunt prezentate de pe nodul rutier Curtea de Argeș, de pe șantierul Autostrăzii Sibiu - Pitești (A1), unde constructorul italian WeBuild a adus 108 utilaje și 480 muncitori, printre care și români întorși din Diaspora.
Eye Mall, o firmă din grupul Tinmar al antreprenorului Augustin Oancea și-a adjudecat contractul de furnizare a energiei electrice necesare alimentării sistemului de iluminat public al Capitalei, în urma unei negocieri derulate la Bursa Română de Mărfuri (BRM), relevă date analizate de Profit.ro.
Globinvest, unul din cei mai vechi administratori de active financiare din piața bursieră, lansează în România un fond de tip ETF care înglobează cele mai lichide și profitabile societăți din domeniile energetic și financiar. Obiectiv – o dimensiune de 10 milioane euro până la finalul anului.
Fondul croat de investiții Provectus Capital Partners (PCP) anunță că și-a deschis un birou în București, începând operațiunile cu doi români, Cosmin Comșa și Toma Neacșu.
Producția masivă de energie regenerabilă din Occident, în special Germania, face ca în numai puțin de 5 intervale orare ale zilei de luni prețul energiei pe piața spot să fie unul negativ într-o zi din cursul săptămânii, în premieră pentru România. Prețuri negative se înregistrau pe piața autohtonă doar în weekend, când consumul era redus ca urmare a absenței celui industrial.