Antalya sigură

scris 26 ian 2016

După cum toată lumea știe, acum câteva luni a avut loc un incident militar între Rusia și Turcia. Urmarea a fost și este dramatică pentru Turcia, din punct de vedere economic: președintele Putin le-a interzis cetățenilor ruși să mai meargă în vacanțe în Turcia, a interzis orice import de produse turcești și a închis firmele turcești care aveau activitate pe teritoriul Federatiei Ruse.

Din acest motiv, cei peste 3,5 milioane de ruși care au ajuns anul trecut în vacanțe la Turcia vor evita această țară. Acum, când știu că rușii nu vor mai veni în țara lor ca turisti, hotelierii turci, în special cei din Antalya, se bat în oferte speciale către piețele tradiționale.

Pentru ei, nici România nu este de neglijat. Din decembrie "curg" ofertele speciale către turoperatorii români din partea hotelurilor din Antalya. Se estimează o creștere cu circa 30% a vânzărilor pe destinația Antalya, de la circa 100.000 de turiști la circa 130.000 de turiști.

Turoperatorii au mărit numărul de locuri pe chartere către Antalya pentru că tarifele sunt incredibile în acest an. Turcii au făcut tot felul de oferte. Au scăzut cu 20-25% tarifele și le vor mai scădea. Aveam, anul trecut, early booking-uri cu reduceri de 25%, iar acum primim de la unele hoteluri și oferte cu 50%... Sunt speriați turoperatorii că nu le mai vin turiștii ruși. Dar și pe piața vest europeană sunt scăderi. După atentatul de la Istanbul, unde au murit și turiști germani, nu cred că se mai așteaptă nimeni să le vină și în 2016 tot peste 4 milioane de turiști din Germania, ca anul trecut.

Deci turcii sunt speriați că rămân fără turiști. Am avut recent o prezentare la Sinaia și pentru prima oară a venit un director de hotel din Turcia. Ei, directorii, nu vin de obicei, ci trimit un sales manager.

Prințul are mereu mâinile calde CITEȘTE ȘI Prințul are mereu mâinile calde

Antalya este o destinație extrem de căutată de turiștii români, pentru ca sunt aproape în totalitate hoteluri de 5 stele, la prețuri foarte bune și un raport excelent calitate-preț.
Conceptul "all inclusive" a fost lansat în Antalya, având avantajul că, practic, odată achitate serviciile la agenția de turism, nu mai ai altceva de plătit în vacanță. Aceasta,  în condițiile unor hoteluri mari, cu suprafețe de sute de mii de metri pătrați, creează marea atracție a hotelurior din Antalya. Gastronomia și amabilitatea personalului vin în completare.
Dar nu e doar atât.

Securitatea a fost mereu "obsesia" proprietarilor de hoteluri din Antalya sau din Bodrum. Nu intră în resort decât cine are legitimație sau cine este însoțit de un angajat. Eu, ca agent de turism care a trimis sute de mii de turiști de-a lungul anilor, nu pot intra decât dacă partenerul turc confirmă cine sunt și ce caut acolo.

Evident că acum, în această situație delicată, siguranța turiștilor este principala grijă a proprietarilor de hotel din Antalya și din Turcia, în general.

Sper și, mai ales, cred că această destinațe este sigură pentru toți românii care doresc să meargă în vacanță!

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
burcea
editorial
antalya
turisti
romani