Marele Hub Românesc: prin noi înșine și cu contribuția fiecărui colectiv

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 2 iul 2018

“Stalin: -Cum stați cu hub-ul?

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Responsabilul: -Cu hub-ul, tovarășe Stalin, am făcut mobilizarea.

S.: -Da, și?

R.: -Am pus problema energic.

S.: -Da, și?

R.: -Avem o schimbare favorabilă, tovarășe Stalin, vom avea în curând o schimbare favorabilă.

S.: -Da, dar totuși?

R.: -Se fac proiecte de ameliorare.

S.: -Bine, bine, până la urmă, care este stadiul hub-ului la voi?

R.: -Cu hub-ul, pentru moment, nu putem face nimic, tovarășe Stalin.”

(adaptare după Francoise Thom - “Limba de lemn”)

2068: CIA desecretizează o serie de documente, printre care și un articol referitor la crearea unui mare hub energetic în România, publicat în presa autohtonă, pe 28 iunie 2018:

“Trăim într-o epocă de un dinamism fără precedent al dezvoltării științei și tehnicii, al afirmării capacității omului de a stăpâni și transforma natura, de a utiliza știința ca un puternic instrument de accelerare a progresului material și spiritual al societății.

Așa se face că responsabilii politici și economici s-au reunit săptămâna trecută pentru a inaugura prima etapă a unei noi epoci, care va deschide un viitor nou, bunăstarea poporului și îmbunătățirea vieții lui fiind principala grijă a delegațiilor reunite la Casa Poporului.

În urma unei analize profunde și multilaterale s-a ajuns la concluzia că “avem tot ce ne trebuie ca să devenim un hub energetic”, regional în primă fază, pentru ca apoi, în ce-a de-a doua fază a construcției hub-ului multilateral dezvoltat, acesta să se extindă la nivel global. Pentru că este de notorietate că Republica Energetică România este țara care se străduiește cu înflăcărare să promoveze pacea și colaborarea internațională prin dezvoltarea unei largi activități ȋn rȃndul maselor și cu sprijinul lor.

Gazul din Marea Neagră tulbură apele și la Budapesta și Washington. Ungaria cere intensificarea presiunilor internaționale asupra României pentru deblocarea producției offshore. Ambasada SUA la București trimite un mesaj CITEȘTE ȘI Gazul din Marea Neagră tulbură apele și la Budapesta și Washington. Ungaria cere intensificarea presiunilor internaționale asupra României pentru deblocarea producției offshore. Ambasada SUA la București trimite un mesaj

Cum schimbările cele mai importante din viața societății trebuie să primească o expresie științifică profundă, organizațiile de partid și delegațiile companiilor prezente au apreciat obiectiv contribuția fiecărui colectiv la realizarea hub-ului, ajungând la concluzia că acesta a fost, până în prezent, sabotat de dușmanii interni și externi.

Dușmani care, în loc să participe activ la plenara de la Casa Poporului pentru a pune bazele Marelui Hub Românesc în spiritul colaborării dintre popoare, au preferat să fie prezente la o reuniune conspiraționistă desfășurată simultan în capitala imperialismului capitalist. La Washington, ei au discutat înființarea unor hăbulețe alternative în țări foste vecini și pretine, precum Bulgaria sau Ungaria.

VIDEO Ministrul Energiei, inovație lingvistică: România ar putea deveni hub regional de gaze naturale în 2 ani. Fiecare țară din zonă vrea să fie un \ CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Energiei, inovație lingvistică: România ar putea deveni hub regional de gaze naturale în 2 ani. Fiecare țară din zonă vrea să fie un "hăbuleț"

Spre deosebire de acestea, care au trimis delegații masive la Washington, România a avut doar un reprezentant de seamă în capitala imperialismului capitalist. Acesta însă a refuzat să ia cuvântul în cadrul reuniunii, intitulată pompos Conferința Mondială a Gazelor, pentru a nu ceda tentațiilor unui colaboraționism ieftin. Înaltul reprezentant al României a avut misiunea istorică de a redacta un raport incriminator, care urmează a fi prezentat conducerii de partid și stat la întoarcere.”

Notă pe marginea articolului redactată de atașatul cultural al ambasadei SUA la București către Departamentul de Stat:

“Pericolul construirii unui hub energetic în România este real, însă poate fi ignorat.

Este adevărat că românii au tot le trebuie ca să devină un hub energetic regional! Mai puțin interconectări (în afara celor făcute de ruși), platformă de tranzacționare (o folosesc pe cea a ungurilor), tehnologie și capacitate de depozitare (Transgaz se plânge când de presiune prea mare, când de presiune prea mică în sistem. Capacitatea de stocare a României e de 3,4 miliarde de metri cubi, la jumătate din cea a Ungariei, de unde iarna importă gaze, deși Budapesta nu este producător).

Și nici cu gaze nu se pot lăuda decât la nivel teoretic, nedeținând tehnologia necesară extragerii și exploatării comerciale a acestora. Potențialele companii străine care dețin know-how-ul și tehnologia necesară sunt puse pe fugă, politicienii autohtoni dorind să extragă rente din impozitarea excesivă a gazului din Marea Neagră.

În rest, însă, au tot ce le trebuie!”

viewscnt
Afla mai multe despre
hub
românia
gaz
marea neagră