Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 20 sep 2021

Dezbaterea rămâne deschisă în ceea ce privește statutul școlilor în contextul creșterii ratei de infectare, iar nevoia de a asigura protecția elevilor și studenților este prioritatea numărul 1 a fiecărei instituții de învățământ. În această situație, a crescut cererea de produse necesare pentru a proteja suplimentar elevii și cadrele didactice prezente în sălile de clasă. Spre exemplu, a fost identificat un trend ascendent pentru purificatoarele de aer, întrucât elevii petrec jumătate din zi sau mai mult, la școală. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Ca în toate business-urile, este foarte greu să facem previziuni în orice direcție în acest moment, tocmai de aceea, atunci când regăsim elemente comune cu anii anteriori, apar și primele semne optimiste pentru normalitate. Back to School 2021 a fost un astfel de prilej. La fel ca în anul trecut, comenzile pe care le-am primit de la instituțiile de învățământ din toată țara, au fost preponderent în zona de prevenție, protecție și schimbarea mobilierului pentru a fi adaptat noilor tendințe. Pentru acest an, însă, acestora s-au adăugat și purificatoarele de aer, ca o completare a sistemelor de ventilare cu filtre. Cei mai afectați de poluare și de viruși sunt copiii cu vârsta mai mică de 15 ani. Aceștia inhalează mai mult aer și, în consecință, mai mulți viruși și poluanți. Astfel, deja observăm că școlile acordă o atenție deosebită calității aerului din sălile de clasă, ca o metodă extra de prevenție”, a declarat Dan Fați, CEO și co-founder Dacris, companie de office supplies, distribuitor de servicii și produse pentru birouri și instituții de învățământ.

Dan Fați

Dan Fați

În Statele Unite ale Americii, peste 120.000 de săli de clasă au introdus purificatoare de aer de la începutul pandemiei și până acum. De asemenea, în Bradford, un oraș din centrul Angliei, va începe în curând un studiu clinic, prin care va fi testată eficiența purificatoarelor de aer și a aparatelor cu lumină ultravioletă în reducerea transmiterii COVID-ului. Departamentul de Sănătate și Îngrijire Socială ia în considerare să introducă aceste tehnologii în toate școlile din Marea Britanie, începând cu 2022.

Purificatoarele de aer sunt utilizate la scară largă și de alte industrii: în camere sterile, săli de operare, companii aeriene, producția de alimente, producția electronică și farmaceutică și alte industrii care au nevoie pentru a purifica aerul. Datorită filtrelor HEPA (High Efficiency Particule Air) pe care le folosesc, purificatoarele de aer reduc prezența germenilor transmiși pe calea aerului și a alergenilor. Acestea captează 99,97% din particulele în suspensie, inclusiv sporii de mucegai, bacterii, virusurile și alergenii cu diametrul de până la 0,3 microni, pe care altfel organismul nostru i-ar absorbi în întregime.

Achizițiile din școlile românești

Pentru Back To School 2021, Dacris a pregătit mai mult de 2.000 de repere cu produse tradiționale, dar și produse aduse în premieră pe piața din România. Pe lângă produsele de curățenie, protecție și prevenție anti-Covid, cererea de la școli a fost și din zona consumabilelor: tonere de imprimantă, papetărie și birotică, dar și tipizate de genul cataloagelor școlare și carnetelor de note.

„Noi suntem specializați pe B2B, așa că ne-am adaptat, de la an la an, oferta de produse cererii din piață indiferent că este vorba despre companii sau instituții publice. În ultimii 3 ani, compania noastră a livrat către mai mult de 700 școli și a colaborat cu peste 3000 de instituții publice din toată țara. Am constatat cu bucurie că, pe lângă produse tradiționale, a existat cerere și pentru table interactive, videoproiectoare, laptopuri și tablete. Dar cea mai mare surpriză este faptul că și instituțiile de învățământ, la fel ca și în cazul companiilor, cer din ce în ce mai multe produse eco-friendly”, a mai precizat Dan Fați, CEO și co-founder Dacris.

Conform Dacris, peste 2.000.000 de instrumente de scris PILOT au ajuns în penarele copiilor din toată țara anul acesta. Instrumentele de scris Pilot BeGreen conțin 86,64% plastic reciclat, iar 2,5% din acesta este reciclat din oceane. De asemenea, markerele cu rezervă Pilot VBoard sunt fabricate din 91% plastic reciclat și sunt unele dintre cele mai populare și dorite instrumente de scris de către profesori și elevi.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Pe lângă achizițiile directe de la furnizorii de produse și servicii, școlile din România pot comanda ceea ce au nevoie prin intermediul SICAP - Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziții Publice. Pentru sume mai mici de 30.000 Euro acest lucru se poate face prin achiziții directe; pentru sume mai mari este necesară organizarea unei licitații prin intermediul aceleași platforme.

Compania Dacris a fost înființată în 1994, de către Lidia, Dan și Claudiu Fați. Dacris importă și distribuie brandurile Pilot, Double A, Fellows Casio, Notte, Tarifold, Bi-Silque, Toy Color, precum și 3M, HP, Canon, Dyson, Lenovo și multe altele. Peste 250 de angajați lucrează pentru Dacris în sediul din București și sucursalele din Constanța, Timișoara, Ploiești, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Bacău, Craiova și Iași.

Grupul de firme Dacris oferă servicii complete și produse pentru spații de lucru, atât articole de birou, cât și articole de curățenie, IT, protocol, cadouri, mobilier pentru birouri și școli, dar și consumabile. În componența grupului se află și firma Dacris Prod Constanța, care este o tipografie, dar și Echo Plus din Timișoara, care importă și vinde consumabile pentru imprimante și copiatoare. La începutul lunii martie 2021, Dan Fați, CEO-ul companiei, a primit distincția „Professional of the Year” la European Office Products Awards (EOPA),competiție anuală a OPI, cea mai importantă publicație din domeniul office supplies din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
back to school
dacris