FOTO Darius Vâlcov s-a predat lângă Napoli

FOTO Darius Vâlcov s-a predat lângă Napoli
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2023

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov, condamnat la începutul lunii mai la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor” și dat în căutare internațională, s-a predat lângă Napoli.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Conform unei publicații din Napoli, Vâlcov s-a predat agenților de la secția de poliție locală din localitatea Portici, arată G4Media.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Primarul Nicușor Dan cere revocarea a aproape 400 de autorizații de construire și desființare emise de Primăria Sectorului 2 în ultimele 7 luni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Primarul Nicușor Dan cere revocarea a aproape 400 de autorizații de construire și desființare emise de Primăria Sectorului 2 în ultimele 7 luni

Fostul primar și ministru PSD Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, după ce fost căutat de polițiști pentru punerea în executare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoare într-un dosar pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată, dar acesta nu a fost găsit.

Pe site-ul Poliției Române, la secțiunea „Persoane urmărite” a fost postată miercuri fotografia lui Darius Vâlcov, cu mențiunea că pe numele său există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Poșta declanșează concedierea a peste 500 de angajați. Cine pleacă și câți bani primește CITEȘTE ȘI Poșta declanșează concedierea a peste 500 de angajați. Cine pleacă și câți bani primește

Profilul de urmărit general oferă și umătoarele detalii despre Darius Vâlcov: „Împotriva celui în cauză Tribunalul București - Sectia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor”, se arată pe site-ul Poliției.

Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv de instanța supremă la șase ani de închisoare într-un dosar în care a fost trimis în judecată în mai 2015 și în care fusese condamnat în prima instanță la opt de închisoare.

Vâlcov s-ar afla în Italia, devenită refugiul condamnaților celebri ai României, între care Mario Iorgulescu, Alina Bica și Dragoș Săvulescu.

FOTO Darius Vâlcov s-a predat lângă Napoli

Conform unor surse judiciare, Darius Vâlcov nu a fost găsit la adresele la care a fost căutat. El ar fi cerut rezidență în Italia, acolo unde este plecat de mai mult timp.

În acest dosar, Darius Vâlcov fusese condamnat, în februarie 2018, la opt ani de închisoare cu executare de către un complet de 3 judecători de la instanța supremă. Procesul a fost suspendat timp de aproape doi ani și jumătate.

Vâlcov a fost trimis în judecată în 2015 în acest dosar. 

viewscnt
Afla mai multe despre
darius vâlcov
poliția română