Donațiile pacienților vor putea fi făcute spitalelor în care au fost îngrijiți, nu medicilor, și vor trebui publicate lunar pe o pagină de internet specială, conform unui proiect legislativ promulgat de șeful statului.
Membrii comisiilor de selecție și nominalizare nu se vor putea afla în raporturi juridice de coordonare sau subordonare ierarhică cu candidații înscriși la procedura de selecție și nominalizare, conform unei ordonanțe de urgență pregătite de Guvern pentru a respecta condițiile solicitate de Comisia Europeană privind managementul corportativ al companiilor de stat.
În sectorul imobiliar persistă numeroase întrebări legate de cota de TVA aplicabilă livrărilor de locuințe, mai ales în contextul modificărilor legislative din ultimii ani. Mariana Vizoli, consultant fiscal independent și fost director general al Direcției generale de legislație Cod fiscal și reglementări vamale și secretar de stat pe probleme de fiscalitate în Ministerul Finanțelor explică ce se întâmplă cu TVA la locuințe în 2025.
Tinerii cu vârsta între 16 și 18 ani vor putea înființa și administra un nou tip de societate cu răspundere limitată (S.R.L.), care se va numi ”firmă de exercițiu" și va avea abrevierea "S.R.L.- F.E.". Un tânăr va putea înființa sau dobândi calitatea de asociat într-o singură firmă de exercițiu, iar în acest scop va avea nevoie de acordul părinților, conform unui proiect analizat de Profit.ro.
Firmele care datorează taxa pe stâlp și o vor achita anticipat, până la termenul limită pentru declarare, respectiv 25 mai, vor primi o bonificație de 10%, a decis Guvernul.
Impozitul pe construcții speciale, denumit colocvial ″taxa de stâlp″, reintrodus de la 1 ianuarie 2025, în cotă de 1%, a fost modificat prin două forme de calcul.
Firmele care datorează taxa pe stâlp și o vor achita anticipat, până la termenul limită pentru declarare, respectiv 25 mai, vor primi o bonificație de 10%, prevede cea mai recentă formă de modificare a proiectului, obținută de Profit.ro.
Impozitul pe construcții speciale, denumit colocvial ″taxa de stâlp″, reintrodus de la 1 ianuarie 2025, în cotă de 1%, va fi modificat prin două forme de calcul, relevă documentul aflat acum în discuție la nivelul Guvernului.
Furnizorii de energie electrică vor avea obligația de a-și informa clienții, în următoarele 2 luni, că, de la 1 iulie 2025, ia sfârșit actuala schemă de plafonare a prețurilor finale, potrivit unui proiect de ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
Persoanele cu studii juridice vor avea acces la profesia de consultant fiacal, prevede un proiect de ordonanță pregătit de către Ministerul Finanțelor. Proiectul aduce o serie de actualizări in ce privește profesia de consultant.