Șeful Deutsche Bank spune că Germania nu va putea evita recesiunea în 2023

Șeful Deutsche Bank spune că Germania nu va putea evita recesiunea în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2022

Șeful celei mai mari instituții financiare din Germania - Deutsche Bank - Christian Zewing a spus că economia germană nu va putea evita o recesiune anul viitor, dar a remarcat că acest lucru nu înseamnă că țara va plonja într-o criză financiară profundă. El și-a exprimat punctul de vedere la Washington, în cadrul reuniunii anuale a Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Nu vom putea evita o recesiune în 2023”, a avertizat Sewing. Dar aceasta, după el, nu este o „dramă”, la prima vedere. „O recesiune nu înseamnă o criză”, a spus directorul general al Deutsche Bank. „Cel mai important este ca Germania să iasă cât mai repede din această recesiune”, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există șansa să vedem semnale de reîntoarcere a apetitului investitorilor pentru sectorul cipurilor CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există șansa să vedem semnale de reîntoarcere a apetitului investitorilor pentru sectorul cipurilor

Cât de gravă va fi recesiunea economică, crede Sewing, va depinde și de modul în care funcționează pachetele de ajutor. Germania, în opinia sa, are o economie puternică, cu companii mijlocii solide. Dar în următoarele douăsprezece luni, numărul falimentelor va crește semnificativ. "Într-o recesiune, acest lucru este adevărat", - a declarat șeful Deutsche Bank.

„Nu cred că avem semne de criză financiară”, a continuat Sewing. "Fiabilitatea băncilor germane și europene este absolută. Dar acum este important în primul rând să ținem inflația sub control. Prin urmare, este și corect că băncile centrale cresc în prezent ratele dobânzilor", a rezumat economistul. „Inflația este o otravă, până la urmă, pentru consumator”, a conchis șeful institutției financiare germane.

Anterior, Oficiul Federal de Statistică al Germaniei a raportat că inflația din Germania a accelerat în septembrie și a atins un record de 10%. Criza energetică din UE s-a agravat la începutul lunii iulie, când au apărut primele întreruperi ale aprovizionării cu gaze din Rusia. După aceea, Comisia Europeană a cerut țărilor UE să se pregătească pentru o oprire completă a furnizării de gaze din Federația Rusă și să pună în aplicare un plan de reducere voluntară a consumului de gaze de către toate statele comunitare cu 15% pentru perioada de la 1 august. , 2022 până la 31 martie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
germania