Achiziția Praktiker propulsează afacerile Kingfisher în România

Achiziția Praktiker propulsează afacerile Kingfisher în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2018

Grupul britanic Kingfisher, cel mai mare retailer DIY (Do It Yourself) din Europa, a înregistrat în prima jumătate a anului, în România, unde deține rețelele Praktiker și Brico Depot, o creștere a vânzărilor cu 79,5%. Avansul semnificativ se datorează în mare parte achiziției rețelei Praktiker România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul semestru, grupul Kingfisher a raportat o creștere a vânzărilor de 3,4%, la 3,25 milioane de lire sterline (3,67 miliarde de euro).

În România, Kingfisher a raportat vânzări de 58 de milioane de lire sterline (65,12 milioane de euro).

FOTO Mișcare Raul Ciurtin, fost proprietar Albalact: a reușit să îl recruteze la Prefera Foods, pentru a revitaliza compania, pe cel care a condus 22 de ani sucursala Döhler, cel mai mare furnizor de concentrate, șeful vânzărilor în sud-estul Europei CITEȘTE ȘI FOTO Mișcare Raul Ciurtin, fost proprietar Albalact: a reușit să îl recruteze la Prefera Foods, pentru a revitaliza compania, pe cel care a condus 22 de ani sucursala Döhler, cel mai mare furnizor de concentrate, șeful vânzărilor în sud-estul Europei

Achiziția Praktiker, unul dintre principalii jucători pe piața de bricolaj și cel mai mare retailer de mobilă după afaceri, a dublat prezența Kingfisher din România și a propulsat compania pe locul secund pe piața de profil.

Kingfisher are 38 de magazine în România (23 magazine Praktiker și 15 magazine Brico Depot) și 2.532 de angajați. Grupul a decis, recent, să închidă 3 magazine Praktiker până la finele lunii mai, aflate în Bacău, Ploiești și Focșani.

Kingfisher este cel mai mare retailer de bricolaj și amenajări interioare din Europa și numărul trei la nivel mondial, cu aproape 1.200 de magazine în zece țări din Europa și Asia. Principalele sale branduri de retail sunt B&Q, Castorama, Brico Depot și Screwfix.

viewscnt
Afla mai multe despre
kingfisher
rezultate
romania