Comcereal Prahova vrea un credit de 14 milioane lei pentru achiziția de stocuri de cereale

Comcereal Prahova vrea un credit de 14 milioane lei pentru achiziția de stocuri de cereale
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 6 mar 2016

Compania Comcereal Prahova, parte a grupului InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, vrea să contracteze un credit de 14 milioane de lei (aproximativ 3,1 milioane de euro) de la Raiffeisen Bank, pentru finanțarea sau refinanțarea achiziției stocurilor de cereale și plante oleaginoase.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acționarul majoritar al Comcereal Prahova este InterAgro SA (83%), iar o decizie cu privire la acest împrumut va fi luată pe 31 martie, atunci când a fost programată Adunarea Generală a Acționarilor.

Printre obligațiile pe care compania ar urma să și le asume în relația cu banca se află și neacordarea de dividende sau nemodificarea structurii acționariatului.

"Să nu facă o schimbare fără acordul prealabil al băncii în structura acționariatului, de natură să afecteze controlul direct sau indirect asupra acestuia (...)" și "să nu distribuie/plătească dividende până la data scadenței facilității de credit fără acordul prealabil al băncii", este scris în convocarea trimisă către acționarii companiei.

Comcereal Prahova asigură servicii producătorilor agricoli, inclusiv depozitarea produselor agricole. În plus, acționează ca broker pe piața achizițiilor de cereale și furnizează inputuri agricole, contribuind la dezvoltarea agriculturii pe suprafețe mari prin arendarea terenurilor agricole.

Pilonii grupului InterAgro, deținut de omul de afaceri Ioan Niculae, au intrat în insolvență CITEȘTE ȘI Pilonii grupului InterAgro, deținut de omul de afaceri Ioan Niculae, au intrat în insolvență

Compania are o capacitate de depozitare, în silozuri și magazii, de 159.000 de tone, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul companiei.

Afacerile Comcereal au ajuns la 28,2 milioane de lei în 2014, în ușoară scădere față de cele 30 de milioane de lei raportate în anul precedent. Compania a trecut pe profit în 2014, raportând un avans de 400.000 de lei, după ce, cu un an înainte, a înregistrat pierderi de 5,1 milioane de lei.

Companiile InterAgro SA și InterAgro SRL, din grupul cu același nume, au intrat în insolvență la începutul lunii februarie, la cererea mai multor creditori. Cele două companii au avut, în 2014, pierderi cumulate de aproape 200 de milioane de lei (circa 45 de milioane de euro).

Prin aceste firme sunt controlate, direct sau indirect, mai multe companii ale grupului, printre care Comcereal SA (agricultură), BioFuel (producție de bioetanol), Intergaz (furnizarea gazelor naturale pentru obiecivele industriale din orașul Zimnicea), Interpipe (producție de țevi pentru distribuția apei potabile și a gazelor combustibile).

Antreprenorul Ioan Niculae a intrat în afaceri în 1990, atunci când, prin intermediul companiei Interaction cu capital româno-britanic, comercializa produse chimice. Treptat, omul de afaceri a dezvoltat un adevărat imperiu - grupul InterAgro - care are în portofoliu mai multe afaceri, de la agricultură, industria alimentară, îngrășăminte și până la industria energetică. El a fost condamnat, în 2015, la doi ani și jumătate de închisoare în dosarul "Mită la PSD".

viewscnt
Afla mai multe despre
comcereal prahova
ioan niculae
interagro
imprumut