Fermierii români își vor putea monitoriza culturile prin satelit

Fermierii români își vor putea monitoriza culturile prin satelit
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2018

Fermierii români vor putea în curând să acceseze un serviciu nou, de monitorizare a culturilor prin satelit, care le va ușura munca și-i va alerta în eventualitatea apariției unor probleme. Serviciul va fi oferit de compania agricolă Rodbun, în colaborare cu cu o firmă de soft autohtonă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programul de monitorizare a culturilor prin satelit permite monitorizarea în timp real a producției agricole, ușurând, astfel, munca administratorilor și facilitând reabilitarea rapidă a culturilor și a terenului în cazul în care apar probleme.

„Serviciul pe care îl oferim reprezintă o premieră pe piața românească. Așa cum medicul determină dacă există o problemă la nivelul corpului uman analizând rezultatele unui RMN, acest sistem care folosește senzori multispectrali identifică problemele care nu sunt vizibile ochiului uman”, afirmă Alexandru Iancu, președintele grupului de companii Rodbun, într-un comunicat.

Potrivit acestuia, prin acest sistem, fermierul poate evalua gradul de sănătate, densitate și creștere al plantei, poate identifica deficiențele de nutrienți, poate detecta zonele cu buruieni și cele cu băltire, precum și bolile și dăunătorii. Mai mult, programul oferă un sistem automat de alertare la apariția problemelor.

„Fermierilor cu sute de hectare le este practic imposibil să observe în detaliu sănătatea culturilor lor. Acest program îi ajută să aibă o imagine foarte exactă a felului în care se dezvoltă plantele. Pe noi ne interesează în permanență să venim în sprijinul fermierilor români, deoarece succesul nostru depinde în primul rând de succesul lor”, explică Alexandru Iancu.

Rodbun este o companie agricolă autohtonă cu acoperire națională, care desfășoară multiple operațiuni, de la producție, genetică sau distribuție, până la logistică, transport sau retail prin rețeaua de fitofarmacii, toate operațiunile fiind integrate. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de peste 350 de milioane de lei, la un număr de 500 de angajați. În prezent, compania lucrează peste 10.000 de hectare, în 10 ferme moderne, situate în principalele zone agricole ale țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
agricultură
monitorizare
culturi
satelit