O parte din Europa este afectată de secetă

O parte din Europa este afectată de secetă
scris 18 iul 2019

State precum Franța, Spania, Germania, țările baltice sau Polonia sunt afectate de secetă, fenomen care a început să se producă din ce în ce mai des în Europa, un continent care nu este în mod obișnuit deosebit de arid.

În Franța, lipsa precipitațiilor a fost acută în ultimul an în mai multe regiuni din est și centru, potrivit serviciilor meteorologice. Situația a fost agravată de temperaturile ridicate din luna iunie, în special într-o regiune extinsă din nord-est, precum și pe coasta mediteraneeană, scrie Agerpres.

În Munții Vosgi (est), un număr din ce în ce mai mare de brazi se usucă, doborâți de căldură și de seceta din 2018, urmată de deficitul de apă din sol de la începutul acestei veri. Verdele pădurii capătă nuanțe ruginii din cauza acelor uscate de conifere.

Google a suspendat reclamele site-ului de revânzare de bilete Viagogo CITEȘTE ȘI Google a suspendat reclamele site-ului de revânzare de bilete Viagogo

Marți, în 61 de departamente din cele 96 ale Franței Metropolitane au fost instituite restricții de apă, potrivit site-ului Propluvia, fiind interzise, printre altele, umplerea piscinelor, spălarea vehiculelor în alte locuri decât în spălătoriile profesionale, stropirea grădinii etc.

Fără să atingă deficitele din Franța, în Spania au căzut cu 25% mai puține precipitații în comparație cu media înregistrată în perioada 1981-2010. Anul acesta este al treilea cel mai secetos din secolul al XXI-lea, potrivit agenției de meteorologie AEMET.

În Germania, sunt afectate în principal regiunile din nord din cauza lipsei precipitațiilor suficiente. Pe două fluvii, Elba și Oder (est), sunt în vigoare restricții în ceea ce privește circulația ambarcațiunilor întrucât nivelul apelor nu este suficient de înalt.

În Polonia, autoritățile estimează că ariditatea riscă să afecteze culturile de cereale în 14 dintre cele 16 regiuni, în timp ce la Praga, Academia de științe a subliniat că seceta ar putea atinge un nivel ''excepțional sau extrem în 80%'' din teritoriul ceh.

viewscnt
Afla mai multe despre
seceta
apa
europa