Regiunea în care se produc cele mai scumpe vinuri din lume, păzită zi și noapte de jandarmi

Regiunea în care se produc cele mai scumpe vinuri din lume, păzită zi și noapte de jandarmi
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2019

În cele mai prestigioase vii din Burgundia, jandarmii patrulează zi și noapte în timpul recoltatului pentru a-i descuraja pe hoții de struguri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Aici sunt cele mai pestigioase vii din regiunea Cote d'Or. Prejudiciul este enorm când au loc furturi. Prezența jandarmilor ne liniștește", a explicat Vincent Gros, care conduce domeniul viticol Gros Frere et Soeur, care produce vinurile Echézeaux și Clos de Vougeot, și ale cărui vii produc, alături de cele ale domeniului Romanée-Conti, unul din cele mai scumpe vinuri din lume, scrie Agerpres.

Senatorii dau drumul la vânătoarea de urși pentru o perioadă de 5 ani CITEȘTE ȘI Senatorii dau drumul la vânătoarea de urși pentru o perioadă de 5 ani

"Atunci când se fură struguri, se fură munca pe un an. Iar strugurii noștri au o valoare comparabilă cu cea a aurului. Am început să instalăm camere de luat vederi în cele mai sensibile zone", susține Vincent Gros, un tânăr viticultor de 32 de ani.

Profilul hoților? Deseori este vorba de un viticultor ale cărui vii au fost afectate de îngheț, grindină sau prea mult soare. "Când recolta este prea mică, este tentant să mergi la furat de structuri. Este nevoie doar de un foarfece de grădină și de o găleată. Atunci când sunt 40 de hoți, treaba poate merge foarte repede", spune Vincent Gros.

"Oamenii știu că suntem folositori. Aceasta ne face mai simpatici", spune unul din cei doi jandarmi care pedalează cu ochii pe parcelele de vie.

Pe perioada nopții, trei jandarmi patrulează prin zona în mașină. Din când în când, sting farurile și urmăresc rândurile de vie cu ajutorul unui binoclu cu vedere pe timp de noapte pentru a-i surprinde pe hoți.

viewscnt
Afla mai multe despre
burgundia
struguri
jandarmi