Schimbare de management la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Schimbare de management la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2022

Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva l-a numit pe Daniel Nicolăescu în funcția de director general, pentru un mandat provizoriu de patru luni. Numirea are loc în condițiile în care mandatul de director general exercitat de George Mierliță a expirat la 31 august 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Daniel Nicolaescu, 53 de ani, a lucrat, în perioada 1994 – 1998, în cadrul Direcției Silvice Vâlcea ca inginer responsabil de activitatea de fond forestier, regenerarea pădurilor și investiții la Ocolul Silvic Voineasa. Până în anul 2003, a fost șef la Ocolul Silvic Voineasa și apoi la Ocoalele Silvice  Brezoi și Cornet din cadrul Direcției Silvice Vâlcea.

VIDEO David Popovici, medalie de aur în proba de 200 metri liber la Campionatele Mondiale de Natație pentru juniori CITEȘTE ȘI VIDEO David Popovici, medalie de aur în proba de 200 metri liber la Campionatele Mondiale de Natație pentru juniori

În perioada 2004 – 2021 a activat în sistemul forestier privat, ca șef al ocolului silvic de regim  Săliște, județul Vâlcea.

Daniel Nicolăescu a fost membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor în perioada 2016-2018 și ulterior, consilier al secretarului de stat pe probleme de păduri în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, expert inginer silvic la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”.

Începând cu luna aprilie a anului trecut, Daniel Nicolăescu a îndeplinit funcția de director Strategii și Politici Publice în Silvicultură în cadrul Asociației Administratorilor de Păduri (AAP). 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate, De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
romsilva
paduri