Un fermier din Canada testează o rasă de vaci ”anti-poluare”

Un fermier din Canada testează o rasă de vaci ”anti-poluare”
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2023

Premieră pentru crescătorii de bovine, dar și pentru domeniul combaterii schimbărilor climatice: va apărea o nouă rasă de vaci care va elimina mai puțin gaz metan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Semex, o companie care a pus pe piață un material seminal, în compoziția căruia intră trăsătura genetică a eliminării unei cantități mai mici de gaz metan, a vândut produsul unui fermier canadian care vrea să își încerce norocul cu 107 vaci însămânțate artificial în iunie. Potrivit oamenilor de știință, această noutate în industrie ar putea reduce semnificativ cantitatea globală de gaz metan emisă de bovine, arată Agrointel.

TABEL Consiliul Concurenței anunță ce a descoperit: Cu cât au scăzut prețurile alimentelor de bază din marile magazine CITEȘTE ȘI TABEL Consiliul Concurenței anunță ce a descoperit: Cu cât au scăzut prețurile alimentelor de bază din marile magazine

Fermier canadian Ben Loewith ar urma să obțină primii viței care vor polua mai puțin mediul. Loewith, crescător de bovine de a treia generație din Lynden, Ontario, a început în iunie inseminarea artificială a 107 vaci cu un material seminal recent lansat pe piață, a cărui trăsătură genetică este conținutul scăzut de metan eliminat de animale.

Apariția pe piață a resurselor genetice care promit bovine de lapte care emit mai puțin metan ar putea ajuta la reducerea uneia dintre cele mai mari surse de gaz cu puternic efect de seră, spun oamenii de știință și experții din industria bovinelor.

Râgâiturile sunt sursa principală a emisiilor de metan de la bovine. Semex, compania care i-a vândut materialul seminal lui Loewith, a spus că integrarea trăsăturii cu conținut scăzut de metan ar putea reduce emisiile din efectivul de bovine de lapte din Canada cu 1,5% anual și cu până la 20%-30% până în 2050.

Unii oficiali din industria produselor lactate rămân sceptici în privința reproducerii de bovine care elimină mai puțin gaz metan, spunând că animalele ar putea avea mari probleme de digestie.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaci
poluare
canada