UNSAR: Doar 22% din terenul arabil al României este asigurat, adică 2 milioane hectare, din 8,3 milioane hectare

UNSAR: Doar 22% din terenul arabil al României este asigurat, adică 2 milioane hectare, din 8,3 milioane hectare
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2020

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România a anunțat joi că grindina, furtuna și ploile torențiale au generat peste 96% din despăgubirile plătite fermierilor și totodată că doar 22% din terenul arabil al României este asigurat, adică aproape 2 milioane hectare, din 8,3 milioane hectare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Grindina, furtunile și ploile torențiale sunt fenomenele meteorologice care au generat cele mai multe despăgubiri plătite pentru culturi agricole în  2019 și 2018 (96,3%)", arată datele furnizate UNSAR, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, de către companiile membre, scrie News.ro.

TC Capital achiziționează o fermă de 6.550 de hectare în Buziaș, tranzacție de 23,5 milioane de euro CITEȘTE ȘI TC Capital achiziționează o fermă de 6.550 de hectare în Buziaș, tranzacție de 23,5 milioane de euro

În contextul fenomenelor meteo extreme din ultimii ani, care provoacă pierderi importante în agricultură, fermierii români își pot proteja investițiile prin intermediul polițelor de asigurări agricole.

"Cu toate acestea, doar 22% din terenul arabil al României (aproximativ 2 milioane de hectare, din totalul de 8,3 milioane de hectare) este asigurat", precizează UNSAR.

Prin achiziția unei polițe de asigurare agricolă, fermierii pot beneficia de protecție financiară împotriva fenomenelor climatice nefavorabile precum inundațiile, grindina, înghețul (timpuriu de toamnă, de iarnă sau târziu de primăvară), ploile torențiale sau ploile excesive de lungă durată, furtuna, vijelia, uraganul, tornada, seceta sau arșița.

"România are un potențial important, având a șasea cea mai mare suprafață agricolă utilizată la nivelul Uniunii Europene, și, totodată, ocupă un loc important în clasamentul european la producția agricolă. Accesarea programelor de asigurări, extrem de importante în susținerea și dezvoltarea sectorului agricol, poate contribui la îmbunătățirea rezultatelor fermelor din România", mai arată UNSAR.

Înființată în 1994, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de circa 80% din piața locală de asigurări.

viewscnt
Afla mai multe despre
unsar
teren agricol