Acțiunile Fiat Chrysler au pierdut 35% din valoare, după ce Ferrari s-a desprins de grupul auto

Acțiunile Fiat Chrysler au pierdut 35% din valoare, după ce Ferrari s-a desprins de grupul auto
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2016

Acțiunile Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au scăzut astăzi cu 35% pe bursa de la Milano, după ce producătorul de automobile de lux Ferrari a anunțat finalizarea procesului de separare de grupul auto, potrivit Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acțiunile grupului erau tranzacționate pentru 8,39 de euro pe unitate în jurul orei 14:00, în scădere cu 35% față de ultima ședință de tranzacționare, potrivit datelor MarketWatch.

Producătorul de automobile de lux Ferrari a finalizat sâmbătă procesul de separare a activităților companiei de Fiat Chrysler. În urma operațiunii, participația de 80% deținută de grup la constructorul fondat de Enzo Ferrari în urmă cu 86 de ani o fost transferată către acționarii FCA.

Separarea de Ferrari face parte din strategia directorului general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, de a atrage fonduri pentru reducerea datoriilor și finanțarea unui program de investiții de 48 miliarde de euro, care vizează extinderea mărcilor Jeep, Alfa Romeo și Maserati.

În octombrie, Fiat Chrysler a atras 893 milioane dolari prin listarea pe bursa de la New York a unui pachet de 10% din acțiunile Ferrari. Începând de astăzi,  titlurile producătorului de automobile de lux vor fi tranzacționate și pe bursa de la Milano.

O participație de 10% îi va rămâne lui Piero Ferrari, fiul fondatorului companiei, care a anunțat că nu este interesat să vândă acțiunile pe care le deține.

Ferrari a obținut un profit net de 235 milioane de euro în primele nouă luni ale anului trecut, în urcare cu 26% de la 186 milioane de euro în perioada similară din 2014. Livrările de automobile au crescut de la 5.280 unități la 5.643 unități, în timp ce veniturile companiei s-au majorat cu aproape 5%, la 2,11 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
fiat chrysler
fca
actiuni
milano