Acțiunile Tesla au urcat cu 17%, după profitul raportat de compania mixtă producătoare baterii deținută cu Panasonic

Acțiunile Tesla au urcat cu 17%, după profitul raportat de compania mixtă producătoare baterii deținută cu Panasonic
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2020

Acțiunile Tesla au crescut luni cu 17%, iar avansul înregistrat din iunie a depășit 300%, susținute de profitul trimestrial raportat de compania mixtă producătoare de baterii din Nevada deținută împreună cu Panasonic și a estimărilor unor investitori ca titlurile se se aprecieze de peste 10 ori până în 2024, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Tesla au urcat cu peste 30% de când producătorul american de automobile electrice condus de directorul general Elon Musk a raportat miercuri al doilea profit trimestrial consecutiv, rezultat considerat un moment de referință pentru compania care concurează cu producători de automobile consacrați, între care General Motors și BMW, scrie News.ro.

Ministrul Transporturilor anunță ”minim 40-maxim o sută de kilometri de autostradă” în acest an CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor anunță ”minim 40-maxim o sută de kilometri de autostradă” în acest an

Acțiunile Tesla au înregistrat luni cea mai mare creștere într-o singură zi după luna octombrie, în urma raportării de către Panasonic a primului profit trimestrial al companiei mixte cu Tesla, din Nevada, după ani de zile de probleme de producție și amânări.

Titlurile Tesla au crescut în utlima perioadă datorită rezultatelor financiare peste așteptări ale companiei și a creșterii producției, ca urmare a deschiderii noii fabrici de automobile electrice din Shanghai.

”Volumul mai ridicat al producției ne ajută să reducem costurile materialelor și să eliminăm pierderile”, a declarat directorul financiar al Panasonic, Hirokazu Umeda, referindu-se la producția de celule de baterii.

În aprilie anul trecut, Musk declara că producția de baterii a devenit un factor de constrângere pentru producția de automobile Model 3.

Un alt factor care a contribuit la creșterea prețului acțiunilor Tesla este o notă a firmei Ark Invest adresată clienților, în care anticipează că acțiunile companiei vor ajunge la 7.000 de dolari pe unitate până în 2024, comparativ cu prețul actual de 754 de dolari pe unitate. Estimarea se bazează parțial pe predicția că Tesla va lansa o flotă de automobile autonome, ”robotaxiuri”, care va fi profitabilă.

Panasonic a anunțat că profitul operațional din perioada octombrie-decembrie a urcat cu 3%, la 100,4 miliarde de yeni (915 milioane dolari), depășind așteptările analiștilor cu 49%, datorită îmbunătăților de la compania mixtă cu Tesla producătoare de baterii și reducerii costurilor.

Panasonic a investit prima oară în Tesla în 2010 și a anunțat parteneriatul pentru construcția gigafabricii din Nevada în 2014. Investiția de 1,6 miliarde de dolari a Panasonic în această fabrică nu a adus rezultatele scontate, ar compania a devenit precaută față de afacerile cu Tesla.

Astfel, Panasonic a optat să nu participe la construcția unei noi fabrici de baterii ăn China, iar Tesla a format parteneriate cu compania sud-coreeană LG și cu compania chineză CATL.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
panasonic