Administrația Federală pentru Aviație din SUA s-a asociat cu agenția similară din Coreea de Sud pentru proiecte de mobilitate avansată

Administrația Federală pentru Aviație din SUA s-a asociat cu agenția similară din Coreea de Sud pentru proiecte de mobilitate avansată
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2023

Administrația Federală pentru Aviație (FAA) din SUA s-a asociat cu agenția similară din Coreea de Sud pentru proiecte de mobilitate avansată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două țări au semnat o declarație privind colaborarea și schimbul de informații și promovarea supravegherii siguranței proiectelor de mobilitate aeriană avansată, scrie News.ro.

Tesla reduce prețurile automobilelor în China pentru a doua oară în trei luni CITEȘTE ȘI Tesla reduce prețurile automobilelor în China pentru a doua oară în trei luni

”Colaborarea cu partenerii internaționali în domeniul integrării în siguranță a acestor noi tehnologii va crea opțiuni echitabile, sustenabile și edficiente”, a declarat administratorul FAA, Billy Nolen.

Anunțul vine în timp ce companii din întreaga  lume se întreg să dezvolte și să obțină acordul autorităților de reglementare pentru taxiuri aeriene ded altitudine joasă, ca avioane electrice cu decolare și aterizare verticală.

FAA a anunțat anterior parteneriate similare cu Japonia, Marea Britanie, Canada, Austrialia și Noua Zeelandă, pentru armonizarea planurilor de integrare și certificare a proiectelor de mobilitate aeriană avansată.

Companiile aeriene și altele vor să dezvolte servicii de transport cu avioane alimentate cu baterii, care pot decola și ateriza pe vertizală, pentru a transporta pasageri la aeroporturi sau pe distanțe scurte între orașe și a evita traficul rfutier aglomerat.

Luna trecută, FAA a emis criteriile pe care compania Archer Aviation trebuie să le rfespecte pentru ca taxiurile sale aeriene M001 să fie certificate.

viewscnt
Afla mai multe despre
aviație
sua
coreea de sud