Agenția de mediu din SUA, acuzată în Congres că nu a descoperit la timp înșelătoria de la VW

Agenția de mediu din SUA, acuzată în Congres că nu a descoperit la timp înșelătoria de la VW
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 oct 2015

EPA (Agenția de Protecție a Mediului din SUA) a fost criticată  în Congresul american pentru că nu a descoperit timp de mai mulți ani software-ul folosit de Volkswagen pentru a înșela testele antipoluare, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Acuzațiile au fost făcute în contextul în care reprezentanți ai agenției de mediu au fost audiați ieri în Congresul american, alături de Michael Horn, directorul general al Volkswagen în SUA.

Reprezentantul republican Michael Burgess a criticat EPA pentru faptul că, în pofida unui buget consistent, nu a reușit să identifice softul utilizat de grupul auto pentru trișarea testelor de mediu, înșelătoria VW fiind descoperită de un studiu al West Virginia University, care a avut un buget mai mic de 70.000 de dolari.

"Nu voi încerca să dau vina pe buget pentru faptul că nu am descoperit înșelătoria. Cred că suntem totuși buni la stabilirea priorităților", a spus Christopher Grundler, director responsabil de transporturi și calitatea aerului la EPA.

La audieri, șeful VW în SUA a susținut că decizia de a instala softul care ascunde nivelul real al noxelor a aparținut unui grup restrâns de ingineri, care au urmărit atingerea obiectivelor de vânzări.

Audierea a avut loc ca urmare a scandalului uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu în care grupul auto este implicat, izbucnit după ce autoritățile americane au acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul menționat de EPA a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn și lansarea unor investigații în diferite țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
epa
congres