Air France-KLM va crește semnificativ capacitatea de transport, pentru a contracara concurența

Air France-KLM va crește semnificativ capacitatea de transport, pentru a contracara concurența
scris 16 feb 2018

Air France-KLM va crește semnificativ capacitatea de transport, în pofida unui climat economic incert, pentru a-și proteja cota pe o piață a transporturilor aeriene care este inundată de operatorii low-cost, relatează Bloomberg.

Compania va crește în acest an numărul locurilor din aeronavele pe care le operează cu până la 4%, chiar dacă cheltuielile pentru carburanți vor crește cu 150 de milioane de euro, potrivit estimărilor, se arată într-un comunicat publicat vineri.

Acțiunile Air France-KLM au scăzut cu până la 6,4% în urma informațiilor, scrie News.ro

FOTO MOL și-a lansat în România prima stație de alimentare a mașinilor electrice, înaintea celor din amplul proiect NEXT-E, anunțat de Profit.ro. România se află la coada UE, dar trendul este în urcare CITEȘTE ȘI FOTO MOL și-a lansat în România prima stație de alimentare a mașinilor electrice, înaintea celor din amplul proiect NEXT-E, anunțat de Profit.ro. România se află la coada UE, dar trendul este în urcare

”În condițiile în care intrăm în 2018 cu prețurile petrolului în creștere și cu o concurență tot mai intensă, vom porni în ofensivă”, a afirmat directorul general Jean-Marc Janaillac.

Air France-KLM intenționează să crescă numărul parteneriatelor, pentru a-și proteja poziția pe piața curselor pe distanțe lungi, dar exclude o investiție în operatorul italian Alitalia.

În ultimul an, compania a întrerupt un cerc al pierderilor și nemulțumilor angajaților, iar acțiune sale au crescut cu peste 160%.

Air France-KLM va fi concurată tot mai mult de către Ryanair, care vrea să deschidă prima sa bază franceză, în timp de operatorii low-cost care operează pe distanțe lungi, în frunte cu Norwegian Air Shuttle, aglomerează rutele trans-atlantice.

În 2017, Air France-KLM a mărit capacitatea de transport cu 2,6%, încurajată de rezervările care au indicat o cerere mai mare.

Air France-KLM nu a făcut încă planuri pentru lansarea unei divizii low-cost pentru cursele pe distanțe lungi, a declarat la Bloomerg TV directorul financiar al grupului, Frederic Gagey.

În iulie anul trecut, Air France-KLM a convenit preluarea unei participații de 31% la compania britanică Virgin Atlantic Airways, iar parteneriatele vor deveni tot mai importante, a spus Gagey, care le-a descris drept o armă de răspuns la atacurile concurenței.

Air France-KLM intenționează să reducă cheltuielile pe unitate cu până la 1,5% în 2018, după ce au stagnat anul trecut, cu ajutorul îmbunătățirii productivității, utilizări mai mari a flotei și expansiunii brandului cu prețuri reduse Joon. Estimările exclud previziunea de creștere a costului carburantului.

Profitul operațional al Air France-KLM a crescut cu 42% în 2017, la 1,49 miliarde de euro, a anunțat companie, în timp ce analiștii anticipau un profit de 1,52 de miliarde de euro. Grupul a consemnat o pierdere netă de 274 de milioane de euro ăn urma unor cheltuieli excepționale legate de pensii, în valoare de 1,43 de miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france
klm