Airbus a obținut o comandă de la Wizz Air pentru încă 75 de avioane A321neo

Airbus a obținut o comandă de la Wizz Air pentru încă 75 de avioane A321neo
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2023

Airbus a obținut o comandă de la Wizz Air pentru 75 de avioane A321neo suplimentare, a anunțat producătorul european de avioane, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Contractul ferm” semnat de companii ridică comenzile totale ale Wizz Air pentru A321neo la 434 de avioane, a spus Airbus într-un comunicat.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Toyota lansează, după 14 ani, noul Land Cruiser CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Toyota lansează, după 14 ani, noul Land Cruiser

Comenzile de avioane sunt în plină expansiune, iar producătorii de avioane se întrec pentru a spori producția și a ține pasul, deoarece cererea puternică de călătorii după Covid determină companiile aeriene să-și extindă flotele, scrie News.ro.

A321neo este cel mai mare avion cu un singur culoar și a condus într-o cursă împotriva modelului 737 MAX al rivalului Boeing,  pentru a satisface cererea de capacitate și autonomie mai mare.

În comunicatul publicat de Airbus, directorul general al Wizz Air, József Váradi, a făcut referire la ”eficiența economică” a A321neo și la ”amprenta redusă de carbon”.

Tot miercuri, American Airlines a declarat că este în discuții cu Airbus și Boeing cu privire la o nouă comandă de avioane cu corp îngust.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
airbus a321neo