Airbus a vândut mai multe aeronave decât Boeing

Airbus a vândut mai multe aeronave decât Boeing
scris 8 nov 2019

Airbus a avut în octombrie 415 comenzi pentru avioane, extinzându-și dominația asupra Boeing, care încă se confruntă cu probleme legate de modelul 737 MAX, transmite Reuters.

Luna trecută, operatorul indian low-cost IndiGo a făcut o comandă în valoare de cel puțin 33 de miliarde dolari pentru 300 de avioane din familia Airbus A320, aceasta fiind una dintre cele mai importante comenzi primite vreodată de producătorul aeronautic european Airbus din partea unei singure companii aeriene, scrie Agerpres.

FOTO SEAT face o mișcare neașteptată și intră pe piața scuterelor, dar direct cu un produs electric CITEȘTE ȘI FOTO SEAT face o mișcare neașteptată și intră pe piața scuterelor, dar direct cu un produs electric

De asemenea, grupul aeronautic european a anunțat 12 comenzi pentru modelul său A330neo de la un cumpărător neidentificat.

În urma acestor acorduri, Airbus a avut în perioada ianuarie-octombrie comenzi pentru 718 de aeronave, sau 542 după anulări.

Boeing a reportat 170 de comenzi în primele nouă luni din acest an, sau 54 după anulări. De asemenea, Airbus a livrat 648 avioane în primele 10 luni din 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
airbus
boeing