Angajații Tarom ies pe stradă nemulțumiți că nu le sunt majorate salariile. Unii vor fi concediați

Angajații Tarom ies pe stradă nemulțumiți că nu le sunt majorate salariile. Unii vor fi concediați
scris 21 iul 2022

Sindicaliștii din cadrul TAROM organizează astăzi un miting de protest în fața sediului companiei din Otopeni, nemulțumiți de faptul că administrația companiei nu le aprobă majorarea salarială cerută.

Angajații operatorului aerian spun că vor o salarizare decentă și că sunt tratați cu superficialitate de conducerea companiei în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă, arată Agerpres.

Un tracker GPS auto dezvoltat de o companie chineză expune datele de localizare CITEȘTE ȘI Un tracker GPS auto dezvoltat de o companie chineză expune datele de localizare

"Așa cum merg aceste negocieri, nu excludem apariția unui conflict de muncă la nivelul TAROM, cu respectarea tuturor normelor impuse de legislația în vigoare, deoarece toate demersurile făcute de Sindicat încă de la începutul anului în privința majorării bugetului salarial cu un procent de 35% au fost tratate cu dispreț de conducerea TAROM, Ministerul Transporturilor și chiar Guvernul României, se tergiversează negocierea CCM prin stabilirea unor termene foarte lungi între ședințe, se tratează cu indiferență Revendicările salariate transmise de Sindicat", spun reprezentanții sindicatului.

În plus, unii dintre salariați vor fi concediați zilele următoare, după ce, la o evaluare, aceștia nu au luat note corespunzătoare.

Mai mulți însoțitori de bord de la Blue Air au fost detașați recent la TAROM pentru a opera zboruri cu Boeingurile 737 din flota companiei naționale.

Un număr de șase însoțitori de bord angajați ai Blue Air zboară de câteva zile pentru compania TAROM la bordul unor avioane Boeing 737 aparținând companiei naționale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
protest